X
Menu
MENU
Act for planet logo

Som et ansvarlig selskap støtter vi innsatsen Act for Planet gjør for å
BEKJEMPE 3 AV VÅR TIDS STØRSTE UTFORDRINGER


REDUSERE MENGDEN AV IKKE RESIRKULERBART AVFALL SOM FORURENSER JORDA OG HAVET

Ved å eliminere ikke resirkulerbart materiale fra vår emballasje bidrar vi til renere hav og renere jord.

DELTA I KAMPEN MOT GLOBAL OPPVARMING

Ved å redusere vårt karbonavtrykk og støtte aktiv skogplanting. Plante trær er en effektiv metode for å redusere menneskeskapt CO2-utslipp.

PRODUKSJON AV SUNN OG NATURLIG MAT

Klimaendringer fremmer ørkenspredning og reduserer vannressurser. Utfordringen er å sikre fruktbar jord og vedlikehold av biologisk mangfold som er nødvendig for et balansert økosystem.

Hver dag tar vi avgjørelser små og store som på en eller annen måte påvirker miljøet. Hver dag er det også mulig for hver og en av oss å foreta en endring som påvirker miljøet i positiv retning. En liten handling skaper ringvirkninger som kan gi positive resultater. Det er vårt ansvar å beskytte miljøet overfor fremtidige generasjoner.

 

ACT FOR PLANET er en ideell organisasjon stiftet av Laure Baussan.

 


Maison Brémond 1830 - Olivenlunden 1830

Vi i Olivenlunden 1830 selger kulinariske delikatesser fra Middelhavet fra produsenter med engasjement for økologisk og bærekraftig utvikling.

Olivenlunden 1830 butikk

Kjeksfabrikken, som ligger i Forcalquier i Høy-Provence, produserer fantastiske bakevarer med økologisk mel fra lokale leverandører. Disse bakevarene selges i Olivenlunden 1830 butikkene. Konditoriet Leblanc, som ligger i Banon i Høy-Provence, produserer økologiske, søte delikatesser som sjokoladekremer, mandelsjokolader og syltetøy. Disse delikatessene selges i Olivenlunden 1830 butikkene

Kondoteri Leblanc

En liten bag,
STORE TRÆR.

Kjøp den fine bagen i økologisk bomull. Du kan også gi den bort i gave til dine venner. Alt overskudd av inntektene fra salget går til organisasjonen Act for Planet som har forpliktet seg vis-à-vis bønder til å finansiere planting av trær i landbruksområder

AGROSKOGSBRUK

Agroskogbruk, skogjordbruk, er blandingskultur av trær og jordbruksvekster. Trærne holder på fuktigheten og binder jordsmonnet, og motvirker dermed erosjon forårsaket av vann og vind.Trærne og jordbruksvekstene binder nitrogen fra luften,

og på den måten forhindrer fordamping og holder jordsmonnet fruktbart. Trærne, biomasse og frukt fra trærne er anvendelig som mat, dyrefôr og brensel. Moderne agroskogbruk er en videreføring av tradisjonelle dyrkningsmetoder.

Agroskogbruk

VÅRT ENGASJEMENT
Å plante hundrevis av kastanjetrær på Contadour-platået i Høy-Provence.

DITT BIDRAG
Vi inviterer deg til å bidra til aksjonen på følgende måte:

1.

Kjøp den fine bagen i økologisk bomull. Du kan også gi den bort i gave til dine venner. Pris: 45 kr

Act for Planet tote bag

2.

Alt overskudd av inntektene fra salget går til organisasjonen Act for Planet som har forpliktet seg vis-à-vis bønder til å finansiere planting av trær i landbruksområder

Planting av kastanjetre

3.

Våren 2019 plantet Familien Burcheri de første kastanjetrærne på Contadour-platået, landet som inspirerte den provencalske forfatteren Jean Giono til å skrive «Mannen som plantet trær».

Kastanjetre

4.

I mer enn 100 år fremover vil disse kastanjetrærne absorbere tonnevis av CO2 og produsere gode kastanjer som vil benyttes i fremstilling av delikatesser som kastanjekrem, kjeks, is og sirup

Kastanjenøtter og kjeks

I samarbeid med ACT FOR PLANET støtter vi birøkterne i Provence.

Bier dør i et omfang vi ikke har sett tidligere, denne utviklingen skyldes blant annet bruk av kjemikalier og sprøytemidler i landbruket. Vi er helt avhengig av bier på jorden, og birøkterne på sin side kjemper for å redde artene. Sammen med Act For Planet har vi i Olivenlunden1830 forpliktet oss til å støtte og involvere oss i dette. Vi støtter derfor i dag en ung provencalsk birøkter, Yannick Zeblah som har rundt 300 bikuber.

Vi har i år kjøpt 10 ekstra bikuber som vil være en del av birøkterens bikuber. Yannick vil forflytte disse så de sanker nektar fra rosmarin i Corbières-området og fra lavendel på Valensole-platået.

Lavendel Med Bie
Lukk
449 kr igjen før du får fri frakt på handelen!