X
Menu
MENU

BLÅBÆRMUFFINS

Dette er oppskriften på saftige blåbærmuffins med en myk og fruktig kjerne av friske blåbær. Kombinasjonen av balsamico og blåbær gir denne muffinsoppskriften det lille ekstra. Perfekt å servere til kaffegjestene, på kakebordet i en bursdag eller som en overraskelse i matpakken!

INGREDIENSER

  • 60 g havregryn
  • 3 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • ½ ts havsalt fra Camargue
  • 90 g sukker
  • 100 g blåbær
  • 1 egg
  • 6 ss hverdagsolje
  • 3 ss hvit balsamico

TILBEREDNING

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Bland sammen havregryn, melk og olivenolje. Sett til side i 10 minutter.
  3. Bland sammen mel, bakepulver, havsalt fra Camargue, sukker og blåbær i en bolle
  4. Pisk egget sammen med havregrynblandingen
  5. Tilsett deretter melblandingen, tilslutt hvit balsamico, og rør sammen forsiktig og ikke for mye.
  6. Fyll røren i smurte muffinsformer
  7. Stekt  midt ovnen i ca 15-20 minutter

TIPS:

Hvit balsamico kan erstattes med blåbærbalsamico eller med vellagret balsamico fra Modena.

Hverdagsolje kan erstattes med gul sitronolje

Blåbærmuffins
Blåbærmuffins