X
Menu
MENU

EPLETERTE FRA NORMANDIE 

Epleterte er manges favoritt og denne epleterte er intet unntak. Epleterte fra Normandie er en drøm på dessertbordet. Spesielt god er den om du lager den om høsten med epler fra egen hage. Vår tranebærbalsamico setter prikken over i-en på denne oppskriften og gir den en fantastisk smak av ekte norsk høst!

Ingredienser til deigen

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • 65 g melis
  • 3 g salt
  • 25 g mandler (eller 25 g mandelmel)
  • 2 små eggeplomme
  • Skall av 1 lime
  • 1 vaniljestang

Tilberedning av deigen

  1. Miks mandler og melis sammen i en foodprosessor.
  2. Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
  3. Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge.
  4. Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader.
  6. Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en terteform.
  7. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side

Tips: Lag en større porsjon av deigen. Ta flere små biter av deigen og kjevl dem mellom 2 ark stekepapir. Frys dem så. På denne måten er deigen klart til bruk.

Ingredienser til fyll

  • 1 egg
  • 10 g sukker
  • 1,5 dl fløte
  • 1 ss tranebærbalsamico

Tilberedning av fyll

  1. Visp sammen egg og sukker
  2. Tilsett fløte
  3. Visp tilslutt kremen godt sammen med 1 ss tranebærbalsamico. Sett til side i kjøleskapet

Ingredienser til eplene

  • 2 epler
  • 1 ss tranebærbalsamico
  • Nykvernet pepper voatsiperifery
  • 2 ss hverdagsolje

Tilberedning til eple

  1. Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm brede.
  2. Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Voatsiperifery-pepper. La eplene marinere mellom 15 minutter og 2 timer i romtemperatur
  3. Steke på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2- 3 minutter. Set til side i romtemperatur

 Ingredienser til terte fra Normandie

  • Ustekt tertebunn 
  • Fyll
  • Stekt eple
  • Melis
  • Høstolje

Tilberedning

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Ha epler i terten, deretter fyll, stek tilslutt terten i 25 minutter.
  • Dryss et lag med melis på toppen.
  • Før servering ringler du høstolje på toppen

Tips: Sitronbalsamico eller eplebalsamico kan erstatte tranebærbalsamico. 

Tips: Prøv også denne terten med pærer i stedet for epler

Tips: Server med olivenolje og iskrem 

Epleterte
Epleterte
Epleterte Fra Normandie

Produkter brukt i denne oppskriften: