X
Menu
MENU

HVETESNURRER MED LEMON CURD OG TIMUT PEPPER

Ingredienser til bolledeig 

  • 100 g smør
  • 4 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 600-700 g mel (tilpass melmengden)
  • ½ ts timut pepper
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts hornsalt

Ingredienser til fyll

  • 1 glass lemon curd
  • Timut pepper

Tilbredning

  1. Smelt smøret og tilsett melk  (til 37 grader)
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett smørblandingen
  3. Ha i timut pepper, kardemomme, hornsalt, sukker. Tilsett mel gradvis og kna i noen minutter til deigen blir smidig og ikke klissete. La deigen heve til dobbel størrelse
  4. Kjevle deigen til en rektangulær leiv, og smør på et godt lag med lemon curd og ha timut pepperet over
  5. Brett deigen i to på langs, og skjær remser på ca 2-3 cm. Tvinn remsene og lag en knute. La snurrene etterheve under plast i 30 min
  6. Stekes i 12-14 min på 220 grader