X
Menu
MENU

JORDBÆRTERTE

Ingredienser til deigen

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • 65 g melis
  • 3 g salt
  • 25 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 2 små eggeplommer
  • Skall av 1 lime
  • 1 vaniljestang

Tilberedning av deigen

  1. Miks mandler og melis sammen i en foodprosessor eller med stavmikser
  2. Bland inn romtemperert smør med hvetemel og salt.
  3. Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall.
  4. Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

Dagen etter

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
  3. Stikk hull i bunnen med en gaffel.
  4. Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

Ingredienser til eggekrem

  • 3 dl H-melk
  • 2 vaniljestang
  • 28 gram maizena
  • 55 gram sukker
  • 3 eggeplommer
  • 30 gram sommerolje

Tilberedning

  • Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  • Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis og tilsett til slutt maizena
  • Kok opp melken og hell den over eggeblandingen og forsett å blande i 3-4 minutter til du har en krem.
  • Miks deretter eggekrem og olivenolje sammen med en stavmikser. Kjøl ned.

Ingredienser til fyll til terte

  • Eggekrem
  • 2 dl fløte
  • 4 ss mangobalsamico
  • 1 ss gul sitronolje
  • 2 gelatinplater
  • Havsalt fra Camargue
  • Ballsamico

Tilberedning

  1. Ha gelatinplater i vann. Sett til side.
  2. Gi fløten et lett opp-pisk og bland sammen med mangobalsamico. Sett til side
  3. Press vannet ut av gelatinplatene og varm forsiktig til de er smeltet.
  4. Ta litt av eggekremen og piske opp med smeltet gelatinplater
  5. Bland deretter med resten av eggekremen
  6. Ha 1 klype havsalt fra Camargue i eggekremen og bland forsiktig med pisket fløte.
  7. Ha blandingen i hver terte og dander med jordbær
  8. Dryss tilslutt Ballsamico over terten

Tips: Mangobalsamico kan erstattes med fersken- og aprikosbalsamico eller eplebalsamico

JORDBÆRTERTE M KREM
JORDBÆRTERTE1
JORDBÆRTERTE NÆRBILDE38