X
Menu
MENU

FORMKAKE MED SITRON

Sitronterte er en frisk, deilig avslutning på ethvert måltid. Vi lager vår med havsalt og olivenolje som gir den det lille ekstra.

TERTE

INGREDIENSER

  • 3 egg
  • 175 g sukker
  • 1 klype havsalt fra Camargue
  • 75 g creme fraiche
  • 135 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • Sitronskall fra 1,5 økologisk sitron
  • 1 dl hverdagsolje
  • Olivenolje fra Toscana

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 150 grader for varmluft eller 180 grader for over- og undervarme
  • Sikt hvetemel med bakepulver. Sett til side
  • Bland egg og sukker sammen uten å piske.
  • Deretter tilsett creme fraiche og havsalt fra Camargue
  • Bland inn mel-bakepulver og sitronskall tilslutt.
  • Hell deigen i en kakeform
  • Stek kaken i ca 30-40 minutter.

SUKKERLAKE

INGREDIENSER

  • 125 g sitronsaft
  • 125 g vann
  • 1 ts sukker

TILBEREDNING

  • Kok sitronsaft, vann og sukker sammen.
  • Når kaken er lunken, pensle formkaken med sitronsukkerlake.
  • Ringle over olivenolje fra Toscana før servering

Tips: Server med mangosorbet eller vaniljeis

Produkter brukt i denne oppskriften:

Formkake med sitron
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!