X
Menu
MENU

TERTE MED TOMAT, SENNEP OG SALAT

Prøv denne deilige terten til middag i dag! Den er svært smakfull med tomat, sennep og salat og er en sikker vinner.

INGREDIENSER: TERTE

  • 200 g hvetemel
  • 1 dl Hverdagsolje
  • 1 egg
  • 20 g vann
  • ½ ts spisskummen
  • 1 stk mozzarella
  • 1 stk tomat
  • 300 g cherrytomater
  • 90 g sennep med Provenceurter
  • 1 ss Vellagret balsamicoeddik
  • 1 ss Hverdagsolje
  • 1 ss oregano, finhakket
  • ½ Ekebladsalat
  • ½ Rosso salat

INGREDIENSER – DRESSING

  • 3 ss basilikumolje
  • 1 ss granateplebalsamico
  • 2 klyper Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING – TERTE

  • Bland hvetemel, olivenolje og egg i en bolle.
  • Bland det godt sammen og tilsett kaldt vann etter behov.
  • Sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
  • Kjevle deigen og legg den i en terteform.
  • Forvarm oven til 200 grader på varmluft.
  • Dekk bunnen av terten med sennep.
  • Skjær tomaten i skiver og legg de over sennepen.
  • Legg så på cherrytomater.
  • Skjær mozzarella i skiver og ha over tomatene.
  • Spe balsamicoeddik og hverdagsolje over terten.
  • Dryss til slutt oregano over.
  • Stek terten på 200 grader i de 10 første minuttene. Deretter senk temperaturen til 180 grader, og stek videre i 20-25 minutter.
  • Når terten er ferdigstekt, ringle over med litt olivenolje.

TILBEREDNING – SALAT

  • Lag dressingen av basilikumolje, granateplebalsamico, urtesalt til salat & pasta og nykvernet Phu Quoc-pepper. Sett til side.
  • Grovhakk begge salattypene og hell dressingen over salaten.
  • Server terten med salat.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_5b
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!