X
Menu
MENU

TERTE MED TOMAT, SENNEP OG SALAT

INGREDIENSER 

  • 200 g hvetemel
  • 1 dl Hverdagsolje
  • 1 egg
  • 20 g vann
  • ½ ts spisskummen
  • 1 stk mozzarella
  • 1 stk tomat
  • 300 g cherrytomater
  • 90 g sennep med Provenceurter
  • 1 ss Vellagret balsamicoeddik
  • 1 ss Hverdagsolje
  • 1 ss oregano, finhakket
  • ½ Ekebladsalat
  • ½ Rosso salat

INGREDIENSER – DRESSING

  • 3 ss basilikumolje
  • 1 ss granateplebalsamico
  • 2 klyper Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING – TERTE

1. Bland hvetemel, olivenolje og egg i en bolle.

2. Bland det godt sammen og tilsett kaldt vann etter behov.

3. Sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.

4. Kjevle deigen og legg den i en terteform.

5. Forvarm oven til 200 grader på varmluft.

6. Dekk bunnen av terten med sennep.

7. Skjær tomaten i skiver og legg de over sennepen.

8. Legg så på cherrytomater.

9. Skjær mozzarella i skiver og ha over tomatene.

10. Spe balsamicoeddik og hverdagsolje over terten.

11. Dryss til slutt oregano over.

12. Stek terten på 200 grader i de 10 første minuttene. Deretter senk temperaturen til 180 grader, og stek videre i 20-25 minutter.

13. Når terten er ferdigstekt, ringle over med litt olivenolje.

TILBEREDNING – SALAT

1. Lag dressingen av basilikumolje, granateplebalsamico, urtesalt til salat & pasta og nykvernet Phu Quoc-pepper. Sett til side.

2. Grovhakk begge salattypene og hell dressingen over salaten.

3. Server terten med salat.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_5b