- Hjem /
- Terte med tomat, sennep og salat
Prøv denne deilige terten til middag i dag! Den er svært smakfull med tomat, sennep og salat og er en sikker vinner.
INGREDIENSER: TERTE
- 200 g hvetemel
- 1 dl Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
- 1 egg
- 20 g vann
- ½ ts spisskummen
- 1 stk mozzarella
- 1 stk tomat
- 300 g cherrytomater
- 90 g sennep med Provenceurter
- 1 ss Vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP
- 1 ss oregano, finhakket
INGREDIENSER – SALAT & DRESSING
- ½ Ekebladsalat
- ½ Rosso salat
- 3 ss Basilikumolje
- 1 ss Granateplebalsamico
- 2 klyper Urtesalt til salat & pasta
- Nykvernet Voatsiperifery- pepper*
*Nykvernet Voatsiperifery- pepper kan erstattes med sort Phu Quoc-pepper
TILBEREDNING – TERTE
- Bland hvetemel, olivenolje og egg i en bolle.
- Bland det godt sammen og tilsett kaldt vann etter behov.
- Sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
- Kjevle deigen og legg den i en terteform.
- Forvarm oven til 200 grader på varmluft.
- Dekk bunnen av terten med sennep.
- Skjær tomaten i skiver og legg de over sennepen.
- Legg så på cherrytomater.
- Skjær mozzarella i skiver og ha over tomatene.
- Spe balsamicoeddik og hverdagsolje over terten.
- Dryss til slutt oregano over.
- Stek terten på 200 grader i de 10 første minuttene. Deretter senk temperaturen til 180 grader, og stek videre i 20-25 minutter.
- Når terten er ferdigstekt, ringle over med litt olivenolje.
TILBEREDNING – SALAT
- Lag dressingen av basilikumolje, granateplebalsamico, urtesalt til salat & pasta og nykvernet pepper. Sett til side.
- Grovhakk begge salattypene og hell dressingen over salaten.
- Server terten med salat.
Produkter brukt i denne oppskriften:
