X
Menu
MENU

CRÈME BRULÉE MED APPELSIN

Ingredienser

• 120 g eller 6 eggeplommer

• 60 g sukker

• 2 vaniljestenger

• ½ l fløte

• Nykvernet sort Voatsiperifery-pepper

• 3-4 økologiske appelsiner

• 1 ss Mandarinolje

• 1 ss Balsamico m/ blodappelsin 

• 4 ts brunt sukker

Tilberedning

  1. Vask appelsin og rasp appelsinskall.
  2. Varm opp fløte med 1 vaniljestang og litt nykvernet Voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Det beste er å la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer.
  3. Bland sukker med appelsinskall.
  4. Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen.
  5. Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned.
  6. Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem.
  7. Bland disse appelsinene med mandarinolje, Balsamico m/ blodappelsin og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time.
  8. Dryss brunt sukker over crème brulée og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grill funksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Bruk gjerne en brenner, hvis du har, istedenfor ovnen.
  9. Server sammen med marinert appelsin som tilbehør.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

creme brulee med appelsin