X
Menu
MENU

EPLER MED KARAMELLSAUS 

Epler med karamellsaus er en perfekt avslutning på et godt måltid. Kombinasjonen av syrlige epler, nøttebunn og sukkersøt, hjemmelaget karamellsaus er en klar favoritt hos oss. Denne desserten har en naturlig bunn med en smakfull crunch.

KARAMELL

INGREDIENSER

  • 50 g sukker*
  • 0,5 dl fløte
  • Høstolje
  • 1 ss eplebalsamico
  • 1/2 gelatinplater
  • Havsalt fra Camargue 
  • 0,3 dl høstolje

*Sukker kan erstattes med balsamico

TILBEREDNING

  • Ha gelatinplatene i kaldt vann
  • Ha sukker i en kasserolle til det blir lys karamell
  • Varm opp fløte uten at den koker. Hell fløten gradvis over karamellen.
  • Kjøl ned til 40 grader.
  • Varm opp gelatin i en kasserolle og bland med lite grann karamell. Hell på nytt i resten av karamellen.
  • Deretter blander du karamell med olivenolje, så med eplebalsamico, nå med stavmikser.
  • Til slutt tilsett 1-2 klyper havsalt fra Camargue. Sett til side

NØTTEBUNN

INGREDIENSER

  • 60 g eggehvite
  • 15 g sukker
  • 30 g melis 
  • 25 g mandler
  • 25 g hasselnøtter

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Pisk  forsiktig eggehviten og tilsett gradvis sukker, samtidig som du gradvis øker hastigheten.
  • Bland mandler, hasselnøtter og melis i food processor
  • Bland forsiktig dette med eggehvitene.
  • Hel eggeblandingen i en form på 18 cm i diameter, og fordel blandingen i et 2 cm tykt lag.
  • Stek i 10-12 min.
  • Del denne bunnen i 1cm biter, sett til side.

EPLEMOS

INGREDIENSER

  • 1 kg epler
  • 5 ss eplebalsamico
  • 1 vaniljestang
  • 1 klype kanel

TILBEREDNING

  • Skrell epler, kutt dem i grove biter og ringle over 5 ss eplebalsamico
  • Dryss over kanel og frøene fra vaniljestangen .
  • Dekk med plastfilm og sett til side i romtemperatur i 2 t.
  • Kok epler i en kasserolle  på svak varme i 15 minutter med lokk.
  • Ta av lokket de siste 3 min.
  • Kjøl ned og sett til side.

Tips: frys ned rester av eplemosen og ta frem ved behov

MASCARPONE

INGREDIENSER

  • 3,3 dl fløte
  • 50 g mascarpone
  • 1-2 ss eplebalsamico

TILBEREDNING

  1. Bland fløte og mascarpone sammen med stavmikser.  
  • Pisk deretter opp  denne blandingen.
  • Til slutt tilsettes 1-2 ss eplebalsamico. Sett til side.

ANRETNING

INGREDIENSER

  • 4 store glass
  • Eplemos
  • Nøttebunn
  • Pisket fløte
  • Karamell

TILBEREDNING

  • Ha 1 stor ss eplemos, deretter 6-7 terninger  nøttebunn, påfør så med en sprøytepose ca 1 ss pisket krem, og tilslutt 1 liten ss karamell.
Epler med karamellsaus à la Olivenlunden 1830
Epler med karamellsaus à la Olivenlunden 1830 med Eplebalsamico
Epler med karamellsaus à la Olivenlunden 1830
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!