X
Menu
MENU

ISKREM MED BASILIKUMOLJE

Kremet og fyldig iskrem med fløyelsmyk olivenolje er en fantastisk kombinasjon. Prøv denne spennende desserten med basilikumolje og sprø spekeskinke!

INGREDIENSER:

  • 5 dl fløte
  • 2 vaniljestenger
  • 1 ts havsalt fra Camargue
  • 4 eggeplommer
  • 125 gr sukker
  • 1,25 dl basilikumolje

TILBEREDNING:

  • Skjær vaniljestengene på langs og skrap ut de små sorte frøene og ha i 5 dl fløte
  • Ha salt i blandingen og varm forsiktig i en kjele opp til 82 grader
  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
  • Bland 1 dl av vanilje-fløte-blandingen med eggedosis og ha den i kjelen
  • Varm opp på nytt under stadig omrøring i ca. tre minutter eller til 82 grader.
  • Avkjøl i isbad til romtemperatur
  • Visp inn basilikumolje og ha i en brødform over natten i fryseren

 

Tips: Iskrem med basilikumolje er nydelig med sprø spekeskinke eller jordbærsalat.

10 bruksområder for olivenolje
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!