X
Menu
MENU

ISKREM MED BASILIKUMOLJE

Ingredienser – 4-6 personer

  • 5 dl fløte
  • 2 vaniljestenger
  • 1 ts havsalt fra Camargue
  • 4 eggeplommer
  • 125 gr sukker
  • 1,25 dl basilikumolje

Tilberedning

  1. Skjær vaniljestengene på langs og skrap ut de små sorte frøene og ha i 5 dl fløte
  2. Ha salt i blandingen og varm forsiktig i en kjele opp til 82 grader
  3. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
  4. Bland 1 dl av vanilje-fløte-blandingen med eggedosis og ha den i kjelen
  5. Varm opp på nytt under stadig omrøring i ca. tre minutter eller til 82 grader.
  6. Avkjøl i isbad til romtemperatur
  7. Visp inn basilikumolje og ha i en brødform over natten i fryseren

 

Tips: Iskrem med basilikumolje er nydelig med sprø spekeskinke eller jordbærsalat.

Produkter brukt i denne oppskriften:

10 bruksområder for olivenolje