- Hjem /
- Iskrem med basilikumolje - Desserter - Olivenlunden 1830
Kremet og fyldig iskrem med fløyelsmyk olivenolje er en fantastisk kombinasjon. Prøv denne spennende desserten med basilikumolje og sprø spekeskinke!
INGREDIENSER:
- 5 dl fløte
- 2 vaniljestenger
- 1 ts Havsalt fra Camargue
- 4 eggeplommer
- 125 gr sukker
- 1,25 dl Basilikumolje
TILBEREDNING:
- Skjær vaniljestengene på langs og skrap ut de små sorte frøene og ha i 5 dl fløte
- Ha salt i blandingen og varm forsiktig i en kjele opp til 82 grader
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
- Bland 1 dl av vanilje-fløte-blandingen med eggedosis og ha den i kjelen
- Varm opp på nytt under stadig omrøring i ca. tre minutter eller til 82 grader.
- Avkjøl i isbad til romtemperatur
- Visp inn basilikumolje og ha i en brødform over natten i fryseren
Tips: Iskrem med basilikumolje er nydelig med sprø spekeskinke eller jordbærsalat.
