X
Menu
MENU

LIME-ISKAKE MED MARINERTE BÆR 

Ingredienser:

  • 2 eggeplommer
  • 45 g sukker
  • 225 g fløte
  • Skall av 1 økologisk lime
  • 25g saft fra 1 økologisk lime
  • 1/2 gelatinplate (kan sløyfes)
  • 125g modne jordbær
  • 200g bringebær
  • 100g blåbær
  • 2 ss grønn sitronolje
  • 2 ss sitronbalsamico
  • Ballsamico

Tilberedning til iskake:

  1. Vask lime, rasp skallet og press ut saften. Sett i kjøleskapet.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i 10 min.
  3. Pisk fløten til en lett krem
  4. Bland forsiktig pisket fløte med eggedosis, og tilsett sitronsaft og sitronskall (alle ingrediensene må være kalde, for at blandingen ikke skal skille seg).
  5. Hell blandingen i små former eller i en kakeform.
  6. Settes i fryseren.

Tilberedning av jordbærcoulis:

  1. Ha jordbær og 1 ss sitronbalsamico i en skål, og dekk med plastfolie.
  2. Varm jordbærene i vannbad i ca 1 time.
  3. Avkjøl jordbærene i kjøleskap uten å fjerne plastfolien.
  4. Sil av jordbærene og sett coulisen til side.

Tilberedning av marinade:

  1. Bland sammen resten av sitronbalsamico og grønn sitronolje.
  2. Hell blandingen over blåbærene og bringebærene, og la dem marinere i kjøleskapet.

Server iskaken med marinerte bær ved siden av og hell jordbærcoulis og rasp ballsamico over hver porsjon is.

Tips: I jordbærcoulis kan sitronbalsamico erstattes med 3 års vellagret balsamico

ISKAKE
ISKAKE2