X
Menu
MENU

LIME-ISKAKE MED MARINERTE BÆR 

Denne spennende iskaken balanserer søtt og friskt perfekt. Sitronolje- og balsamico setter prikken over i-en.

INGREDIENSER:

  • 2 eggeplommer
  • 45 g sukker
  • 225 g fløte
  • Skall av 1 økologisk lime
  • 25g saft fra 1 økologisk lime
  • 1/2 gelatinplate (kan sløyfes)
  • 125g modne jordbær
  • 200g bringebær
  • 100g blåbær
  • 2 ss grønn sitronolje
  • 2 ss sitronbalsamico*
  • Ballsamico

TILBEREDNING AV ISKAKEN

  • Vask lime, rasp skallet og press ut saften. Sett i kjøleskapet.
  • Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i 10 min.
  • Pisk fløten til en lett krem
  • Bland forsiktig pisket fløte med eggedosis, og tilsett sitronsaft og sitronskall (alle ingrediensene må være kalde, for at blandingen ikke skal skille seg).
  • Hell blandingen i små former eller i en kakeform.
  • Settes i fryseren.

TILBEREDNING AV JORDBÆRCOULIS

  • Ha jordbær og 1 ss sitronbalsamico i en skål, og dekk med plastfolie.
  • Varm jordbærene i vannbad i ca 1 time.
  • Avkjøl jordbærene i kjøleskap uten å fjerne plastfolien.
  • Sil av jordbærene og sett coulisen til side.

TILBEREDNING AV ISKAKE

  • Bland sammen resten av sitronbalsamico og grønn sitronolje.
  • Hell blandingen over blåbærene og bringebærene, og la dem marinere i kjøleskapet.
  • Server iskaken med marinerte bær ved siden av og ha jordbærcoulis over hver porsjon. Avslutt med raspet ballsamico over hver skål.

*Sitronbalsamico kan erstattes med 3 års vellagret balsamico

ISKAKE
ISKAKE2
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!