X
Menu
MENU

PANNA COTTA MED BLÅBÆR OG OREGANO

Den italienske fløtedesserten panna cotta kan lages på mange måter. Prøv denne spennende versjonen med blåbær, sitron og oregano!

MARINERTE BLÅBÆR

INGREDIENSER  

  • 4 ss blåbær
  • 2 ts blåbærbalsamico
  • 2 ts grønn sitronolje

TILBEREDNING

  • Bland blåbærene med blåbærbalsamico og sitronolje
  • Sett blåbærene i kjøleskapet i minst 4 timer

PANNA COTTA

INGREDIENSER 

  • 2,5 dl fløte
  • 40 g sukker
  • 1⁄2 vaniljestang
  • 1⁄2 gelatinplate

TILBEREDNING

  • Ha gelatinen i kaldt vann
  • Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker opp
  • Tilsett sukker, fortsett uten at det koker opp. Tilsett deretter gelatinplaten
  • Ha 1 ts marinerte blåbær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen
  • Hell en dråpe grønn sitronolje i hvert glass og sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer.

BLÅBÆR MED OREGANOGELÉ

INGREDIENSER 

  • 200 g blåbær
  • 35 g sukker
  • 8 ts grønn sitronolje
  • 4 ts blåbærbalsamico
  • 3 ss ferske oreganoblader
  • 2 gelatinplater
  • Sorte balsamicoperler

TILBEREDNING

  • Fjern bladene fra oreganostilken
  • Ha gelatinplatene i kaldt vann
  • Ha blåbær, sukker, grønn sitronolje, blåbærbalsamico og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt
  • Ta en liten del av blåbærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene.  Bland så alt sammen
  • Hell ca 8 mm av blandingen over panna cottaene og sett i kjøleskapet i minst 1 time
  • Pynt med fersk oregano, blåbær og balsamicoperler før servering.
400x561_Panna-Cotta3

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
449 kr igjen før du får fri frakt på handelen!