X
Menu
MENU

PAVLOVA MED SITRUSKREM

Ingredienser

  • 6 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 80 g melis
  • 20 g maizena eller potetmel
  • 2-3 never eller 10 g puffet ris
  • 2 ss + 1 ts sitronbalsamico
  • 1,5 dl fløte
  • 2 ss lemoncurd
  • 3 ss gul sitronolje
  • 1 lime
  • grapefrukt
  • appelsin
  • 8-10 korianderblader

Tilberedning

  • Forvarm ovnen til 130 grader.
  • Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens.
  • Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene.
  • Tilsett deretter puffet ris og 1 ss sitronbalsamico til eggehvitene.
  • Ha marengsen over på en stekeplate og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter.
  • Vask og rasp skallet av ½ lime
  • Deretter skrell sitrusfruktene og lag fileter med en skarp kniv.
  • Bland sitrusfruktene med 1 ts sitronbalsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig.
  • Pisk opp fløte.
  • Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss sitronbalsamico med lemoncurd.
  • Tilsett den piskede fløten i lemoncurdblandingen og pisk litt om gangen
  • Spre fløte- og lemoncurdblandingen over den ferdig stekte marengsen.
  • Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
  • Pynt med korianderblader.

Tips: man kan erstatte sitronbalsamico med blodappelsinbalsamico

Pavlova Med Sitruskrem