X
Menu
MENU

PAVLOVA MED SITRUSKREM

Søtt og syrlig møtes i denne marengsbasert dessertkaken. Et sikkert valg til festbordet. 

INGREDIENSER

  • 6 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 80 g melis
  • 20 g maizena eller potetmel
  • 2-3 never eller 10 g puffet ris
  • 2 ss + 1 ts blodappelsinbalsamico eller grapefruktbalsamico
  • 1,5 dl fløte
  • 2 ss lemon curd 
  • 3 ss gul sitronolje 
  • 1 lime
  • grapefrukt
  • appelsin
  • 8-10 korianderblader

TILBEREDNING

  1. Forvarm ovnen til 130 grader.
  2. Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens.
  3. Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene.
  4. Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene.
  5. Ha marengsen over på en stekeplate og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter.
  6. Vask og rasp skallet av ½ lime
  7. Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv.
  8. Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig.
  9. Pisk opp fløte.
  10. Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden.
  11. Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen.
  12. Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen.
  13. Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet.
  14. Pynt med korianderblader.
Pavlova med sitruskrem
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!