X
Menu
MENU

SKOGSBÆRTERTE 

INGREDIENSER TIL DEIGEN

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • 65 g melis
  • 3 g salt
  • 25 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 2 små eggeplommer
  • Skall av 1 lime
  • 1 vaniljestang

TILBEREDNING – DAG 1

1. Miks mandler og melis sammen i en foodprosessor eller med stavmikser.

2. Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.

3. Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.

4. Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

TILBEREDNING – DAG 2 

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark stekepapir. Ha den over i formen.

3. Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.

4. Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

TIPS :  Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 ark stekepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.

INGREDIENSER TIL FYLL

  • 1,5 dl fløte
  • 2,5 ss pistasjkrem m/ olivenolje og ristede pistasjnøtter
  • 2,5 ss gul sitronolje
  • 1 stk pasjonsfrukt (kan sløyfes)
  • Jordbær
  • Bringebær
  • Rips
  • Blåbær

TILBEREDNING TIL TERTE

  1. Pisk opp fløte.
  2. Bland gul sitronoljen med pistasjkremen.
  3. Tilsett den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
  4. Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
  5. Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
  6. Dryss melis over.
Skogsbærterte
Skogsbærterte
Skogsbærterte
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!