X
Menu
MENU

SKOGSBÆRTERTE 

INGREDIENSER TIL DEIGEN

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • 65 g melis
  • 3 g salt
  • 25 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 2 små eggeplommer
  • Skall av 1 lime
  • 1 vaniljestang

TILBEREDNING – DAG 1

1. Miks mandler og melis sammen i en foodprosessor eller med stavmikser.

2. Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.

3. Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.

4. Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

TILBEREDNING – DAG 2 

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark stekepapir. Ha den over i formen.

3. Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.

4. Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

TIPS :  Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 ark stekepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.

INGREDIENSER TIL FYLL

  • 1,5 dl fløte
  • 2,5 ss pistasjkrem m/ olivenolje og ristede pistasjnøtter
  • 2,5 ss gul sitronolje
  • 1 stk pasjonsfrukt (kan sløyfes)
  • Jordbær
  • Bringebær
  • Rips
  • Blåbær

TILBEREDNING TIL TERTE

  1. Pisk opp fløte.
  2. Bland gul sitronoljen med pistasjkremen.
  3. Tilsett den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
  4. Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
  5. Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
  6. Dryss melis over.
Skogsbærterte
Skogsbærterte
Skogsbærterte