X
Menu
MENU

SKOGSBÆRTERTE 

Skogsbærterte med fyldig krem av pistasjkrem, fløte og gul sitronolje. Vakker og se på og fantastisk smakfull!

DEIG

INGREDIENSER TIL DEIGEN

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • 65 g melis
  • 3 g salt
  • 25 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 2 små eggeplommer
  • Skall av 1 lime
  • 1 vaniljestang

TILBEREDNING – DAG 1

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
  • Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

TILBEREDNING – DAG 2 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
  • Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

Tips: Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 bakepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.

FYLL

INGREDIENSER TIL FYLL

  • 1,5 dl fløte
  • 2,5 ss pistasjkrem m/ olivenolje og ristede pistasjnøtter
  • 2,5 ss gul sitronolje
  • 1 stk pasjonsfrukt (kan sløyfes)
  • Jordbær
  • Bringebær
  • Rips
  • Blåbær

TILBEREDNING 

  • Pisk opp fløte.
  • Bland gul sitronolje med pistasjkremen.
  • Tilsett den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
  • Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
  • Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
  • Dryss melis over.
Skogsbærterte
Skogsbærterte
Skogsbærterte
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!