X
Menu
MENU

SKOLEBOLLER MED PISTASJKREM

Denne oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.

INGREDIENSER TIL BOLLER

  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 1pk gjær
  • 5dl h-melk
  • 2,5dl vann
  • ca 1kg mel
  • 30g kardemomme
  • 1 egg

INGREDIENSER PISTASJKREM

  • 300g kremost
  • 220g pistasj krem (1 glass)

TILBEREDNING HVETEBOLLER

  1. Ha det tørre i bakebollen
  2. Tilsett melk og vann
  3. Deretter ha i smør som er kuttet i terninger
  4. La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
  5. Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen
  6. Bak ut deigen til boller, trykk dem flate, og ordne en grop i midten
  7. Pensle de med sammenpisket egg
  8. Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)
  9. Stek på 200grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
  10. Avkjøl på rist

TILBEREDNING PISTASJKREM

  1. Ha alt i en bolle
  2. Visp godt sammen
  3. Ha så i sprøytepose
  4. Sprøyt pistasjkrem i midten av hvetebollen
  5. Ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!