X
Menu
MENU

RISKREM MED SYLTETØY MED KIRSEBÆR & CHAMPAGNE

Fyldig og søt riskrem hører julen til. Enda bedre blir den klassiske juledesserten om man erstatter den røde sausen med smakfullt syltetøy!

INGREDIENSER

  • 150 g Carnaroli risottoris
  • 3⁄4 l melk
  • 1 ts salt
  • 1 vaniljestang
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 ss korinter
  • 2 små ss mangobalsamico
  • 2 dl pisket fløte
  • Syltetøy med kirsebær & Champagne


TILBEREDNING

  • Bland 1-2 ss mangobalsamico med korintene. Dekk til med en tallerken og la det stå over natten i romtemperatur
  • Riv først appelsin med et zestjern og forvell appelsinzesten flere ganger.
  • Del appelsinfiletene med en skarp kniv og grovhakk.
  • Bland deretter appelsinbitene med 1 ts mangobalsamico. La marinere i minst 2 timer.
  • Skyll risottorisen i vann og kok den i melk med en vaniljestang delt i to og appelsinskall
  • Kok på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter.
  • Når risottorisen er ferdigkokt, tilsett korinter. Kjøl ned i romtemperatur.
  • Pisk fløten, vend inn risen og til slutt vend inn grove biter av appelsin.
  • Server riskremen med 1 ss syltetøy med kirsebær & Champagne.
Bilde 31.10.2017, 12.38.48
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!