X
Menu
MENU

RISKREM MED SYLTETØY MED KIRSEBÆR & CHAMPAGNE

INGREDIENSER (TIL 6 PERS) 

• 150 g Carnaroli risottoris
• 3⁄4 l melk
• 1 ts salt
• 1 vaniljestang
• 1 økologisk appelsin
• 1 ss korinter
• 2 små ss Mangobalsamico
• 2 dl pisket fløte
Syltetøy med kirsebær & Champagne

 

TILBEREDNING

1. Bland 1-2 ss mangobalsamico med korintene. Dekk til med en tallerken og la det stå over natten i romtemperatur

2. Riv først appelsin med et zestjern og forvell appelsinzesten flere ganger.

3. Del appelsinfiletene med en skarp kniv og grovhakk.

4. Bland deretter appelsinbitene med 1 ts mangobalsamico. La marinere i minst 2 timer.

5. Skyll risottorisen i vann og kok den i melk med en vaniljestang delt i to og appelsinskall

6. Kok på svak varme i en tykkbunnet kjele med lokk i ca. 45 minutter.

7. Når risottorisen er ferdigkokt, tilsett korinter. Kjøl ned i romtemperatur.

8. Pisk fløten, vend inn risen og til slutt vend inn grove biter av appelsin.

9. Server riskremen med 1 ss syltetøy med kirsebær & Champagne.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Bilde 31.10.2017, 12.38.48