X
Menu
MENU

SITRONTERTE MED MARENGS 

Ingredienser til deigen

  • 65 g romtemperert smør
  • 100 g hvetemel
  • 45 g melis
  • 2 g salt
  • 15 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 1 eggeplomme
  • Skall av 1 sitron
  • 1 vaniljestang

 

Tilberedning av deigen

  • Miks mandler og melis sammen i en foodprosessor.
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
  • Stikk bunnen med en gaffel.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

 

Ingredienser til sitronterte

  • 4-6 små tertebunner
  • 1 glass Lemon curd
  • 3 eggehviter
  • 40 g sukker
  • 30g  eller 3 ss sitronbalsamico
  • Melis til pynt

 

Tilberedning

  • Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
  • Tilsett sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
  • Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
  • Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.