X
Menu
MENU

SITRONTERTE MED MARENGS 

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.

DEIG

INGREDIENSER

  • 65 g romtemperert smør
  • 100 g hvetemel
  • 45 g melis
  • 2 g salt
  • 15 g mandler (eller 15g mandelmel)
  • 1 eggeplomme
  • Skall av 1 sitron
  • 1 vaniljestang

 

TILBEREDNING

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor.
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
  • Stikk bunnen med en gaffel.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

SITRONTERTE

INGREDIENSER

  • 4-6 små tertebunner
  • 1 glass lemon curd
  • 3 eggehviter
  • 40 g sukker
  • 30g  eller 3 ss sitronbalsamico
  • Melis til pynt

TILBEREDNING

  • Fyll tertebunnen med ca 1cm lemon curd.
  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
  • Tilsett sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
  • Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
  • Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!