X
Menu
MENU

SJOKOLADEPUDDING MED MANDARINOLJE OG VANILJEBALSAMICO

Sjokoladepudding er favoritt på dessertbordet – og det med god grunn. Denne varianten lager du enkelt helt fra bunnen. Med frisk mandarinolje og søt vaniljebalsamico får desserten en nydelig balanse mellom det friske, søte og fyldige. En sikker vinner blant gjestene!

INGREDIENSER

  • ¼ L fløte
  • 60 g mørk sjokolade (minst 70%)
  • 30 g sukker eller 1 ss vaniljebalsamico
  • 2 eggeplommer
  • 0,6 dl mandarinolje
  • 1 ss + 1 ts vaniljebalsamico*

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Varm opp fløten uten at det koker
  • Ha sjokolade i lunken fløte uten å røre i 5 min.
  • Pisk sukker med eggeplommer i 10 min.
  • Spe med mandarinolje i en tynn stråle
  • Bland krem og sjokolade til væsken er smeltet og homogen
  • Visp mandarinoljen og eggedosis forsiktig med sjokoladekrem, og ha til slutt i 1 ss vaniljebalsamico 
  • Fordel i fire ildfaste dessertskåler
  • Stek i varmt vannbad i 35 minutter, inntil fast konsistens
  • Kjøl ned og server med pisket krem
  • Ringle til slutt vaniljebalsamico over

*Vaniljebalsamico kan erstattes med pepperbalsamico

Sjokoladepudding fra Olivenlunden 1830
Sjokoladepudding med mandarinolje

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!