X
Menu
MENU

SJOKOLADEPUDDING MED MANDARINOLJE OG VANILJEBALSAMICO

Sjokoladepudding er en favorittdessert blant sjokoladeelskere – og det med god grunn. Denne sjokoladepuddingen lager du ganske enkelt helt fra bunnen. Med frisk mandarinolje og søt vaniljebalsamico får desserten en nydelig balanse mellom det friske, det søte og det fyldige fra sjokoladen. Skal du ha en enkel dessert som imponerer gjestene dine er det uten tvil denne sjokoladepuddingen!

Ingredienser

  • ¼ L fløte
  • 60 g mørk sjokolade (minst 70%)
  • 30 g sukker eller 1 ss vaniljebalsamico 
  • 2 eggeplommer
  • 0,6 dl mandarinolje
  • 1 ss + 1 ts vaniljebalsamico 

Tilberedning

  • Forvarm ovnen til 160 gr.
  • Varm opp fløten uten å koke
  • Ha sjokolade i lunken fløte uten å røre i 5 min.
  • Pisk  sukker med eggeplommer i 10 min.
  • Spe med mandarinolje i en tynn stråle
  • Blande krem og sjokolade  til den er smeltet og homogen
  • Visp mandarinolje/eggedosis forsiktig med sjokoladekrem, og ha til slutt i 1 ss vaniljebalsamico 
  • Fordel dette i 4  dessertskåler
  • Stek i varmt vannbad i 35 minutter, inntil  fast konsistens
  • Kjøl ned og server med pisket krem
  • Ringle til slutt  vaniljebalsamico over

Tips: Vaniljebalsamico kan erstattes men pepperbalsamico

Sjokoladepudding fra Olivenlunden 1830
Sjokoladepudding med mandarinolje

Produkter brukt i denne oppskriften: