X
Menu
MENU

TERTE MED MASCARPONE OG LEMON CURD

INGREDIENSER

Tertebunnen

  • 70 gram brunt sukker
  • 200 gram digestive kjeks
  • ¾ ts salt
  • 7 ss usaltet smør, smeltet

 

Fyllet

  • 200 g mascarponeost (romtemperert)
  • 1 glass lemon curd
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte

 

Valgfri topping

  • En pakke friske bringebær
  • En neve opphakkede pistasjnøtter

INSTRUKSJONER

Bunnen

  1. Knus digestive kjeksene. For hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  2. Bland brunt sukker med knuste kjeks og salt i en bakebolle. Tilsett smeltet smør og rør til du har en godt sammensatt masse.
  3. Trykk tertebunnen utover i en paiform
  4. Sett tertebunnen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet

Fyllet

  1. Visp mascarponeosten til den er kremet og ikke har noen klumper (omtrent 1-2 minutter).
  2. Tilsett brunt sukker og visp det inn i osten
  3. Visp 2,5 dl kremfløte til krem
  4. Vend kremen inn i mascarponeosten litt etter litt med en sleiv eller spatula
  5. Hell glasset med lemon curd utover tertebunnen og smør utover med en slikkepott
  6. Hell mascarpone- og kremfløteblandingen over og glatt over med slikkepott
  7. Pynt med hakkede pistasjnøtter og bringebær, eller annen topping om ønskelig.
  8. Sett kaldt i kjøleskapet i minimum 3 timer før kaken serveres
Lemon Curd Terte

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!