X
Menu
MENU

TERTE MED MASCARPONE OG LEMON CURD

Denne terten har en knasende god bunn av kjeks og brunt sukker og et fyll med kremfløte, mascarpone og et generøst lag med lemon curd. Dette gir den perfekte balansen mellom søtt og friskt!

INGREDIENSER

TERTEBUNN

  • 70 gram brunt sukker
  • 200 gram digestive kjeks
  • ¾ ts salt
  • 7 ss usaltet smør, smeltet

 

FYLL

  • 200 g mascarponeost (romtemperert)
  • 1 glass lemon curd
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte

 

VALGFRI TOPPING

  • En pakke friske bringebær
  • En neve opphakkede pistasjnøtter

TILBEREDNING

BUNN

  • Knus digestive kjeksene. For hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  • Bland brunt sukker med knuste kjeks og salt i en bakebolle. Tilsett smeltet smør og rør til du har en godt sammensatt masse.
  • Trykk tertebunnen utover i en paiform
  • Sett tertebunnen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet

 

FYLL

  • Visp mascarponeosten til den er kremet og ikke har noen klumper (omtrent 1-2 minutter).
  • Tilsett brunt sukker og visp det inn i osten
  • Visp 2,5 dl kremfløte til krem
  • Vend kremen inn i mascarponeosten litt etter litt med en sleiv eller spatula
  • Hell glasset med lemon curd utover tertebunnen og smør utover med en slikkepott
  • Hell mascarpone- og kremfløteblandingen over og glatt over med slikkepott
  • Pynt med hakkede pistasjnøtter og bringebær, eller annen topping om ønskelig.
  • Sett kaldt i kjøleskapet i minimum 3 timer før kaken serveres
Lemon Curd Terte

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!