X
Menu
MENU

TILSLØRTE BONDEPIKER

INGREDIENSER 

• 12 røde epler
• 6 ss Eplebalsamico
• 4 appelsiner
• 4 ts blomsterhonning
• 
500 g julebrød eller brød – se oppskrift på julebrød her
• 1 ts revet muskatnøtt
• Hverdagsolje til steking av epleterningene

TILBEREDNING 

1. Skrell og del eplene i terninger.

2. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la de marinere i minst 1 time.

3. Lag appelsinjuice. Sett til side.

4. Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsoljen og stek dem til de blir gylne i fargen.

5. Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott.

6. Tilsett 4 ts blomsterhonning i slutten av kokingen, og smak til med muskatnøtten. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.

7. Del det tørre brødet eller julebrødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmaskin til det blir finsmulet.

8. Tørrstek brødsmulene til de får en lys og gyllen farge.

9. Stivpisk kremfløten.

10. Lag tilslørte bondepiker i serveringsglass lagvis; brødet, eplekompotten, kremfløten og topp tilslutt med et lett dryss av brødet.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Bilde 31.10.2017, 14.28.41