X
Menu
MENU

TILSLØRTE BONDEPIKER

Det er lite som er så godt som en porsjon tilslørte bondepiker med fløyelsmyk fløtekrem, myke epleterninger og krydderbrød. Vår versjon av den tradisjonelle desserten lager du med frisk eplebalsamico og appelsinfileter.

INGREDIENSER 

  • 12 røde epler
  • 6 ss eplebalsamico
  • 4 appelsiner
  • 4 ts blomsterhonning
  • 500 g julebrød eller brød – se oppskrift her
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • Hverdagsolje til steking av epleterningene

TILBEREDNING 

  • Skrell og del eplene i terninger.
  • Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la de marinere i minst 1 time.
  • Lag appelsinjuice. Sett til side.
  • Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsoljen og stek dem til de blir gylne i fargen.
  • Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott.
  • Tilsett 4 ts blomsterhonning i slutten av kokingen, og smak til med muskatnøtten. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.
  • Del det tørre brødet eller julebrødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmaskin til det blir finsmulet.
  • Tørrstek brødsmulene til de får en lys og gyllen farge.
  • Stivpisk kremfløten.
  • Lag tilslørte bondepiker i serveringsglass lagvis; brødet, eplekompotten, kremfløten og topp tilslutt med et lett dryss av brødet.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Bilde 31.10.2017, 14.28.41
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!