X
Menu
MENU

VANILJEKREM MED SPRØ OG MARINERTE EPLER

INGREDIENSER

• 6 grønne epler
• melis til pynt
• 250 g fløte
• 60 g eller 3 eggeplommer
• 30 g sukker
• 1 vaniljestang
• nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
• 1 dl cider
• 2 ss grønn sitronolje
• 2 ss eplebalsamico

TILBEREDNING

1. Forvarm ovnen til 80 grader på varmluft.

2. Kutt eplene i tynne skiver på 1 mm med en mandolin eller en skarp kniv.

3. Ha dem på en stekematte (ev. bakepapir) og dryss melis over dem.

4. Tørk epleskivene i 1 time i ovnen.

5. Varm opp fløte og vaniljestang med litt sort pepper for så å kjøle det hele ned. (Det er best å infusere vaniljestang og pepper i fløte i 24 timer).

6. Bland sukkeret og eggeplommene sammen og tilsett det i fløteblandingen.

7. Hell blandingen i små ildfaste former og stek dem i ovnen på 110 grader i ca. 25-35 minutter, før du så kjøler det ned i kjøleskapet.

8. Før servering, bland cider, grønn sitronolje og eplebalsamico sammen.

9. Kutt 2 epler i små terninger og bland disse med ciderblandingen.

10. Ha 1 ss av eplecider-blandinger over kremen, i hver skål.

11. Pynt kremen med de sprø eplene og server med en gang.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_Marinerte-epler