X
Menu
MENU

VANILJEKREM MED SPRØ OG MARINERTE EPLER

Alle elsker vaniljekrem! Denne får en ekstra piff og friskhet fra crunchy marinerte epler.

INGREDIENSER

  • 6 grønne epler
  • Melis til pynt
  • 250 g fløte
  • 60 g eller 3 eggeplommer
  • 30 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • Nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
  • 1 dl cider
  • 2 ss grønn sitronolje
  • 2 ss eplebalsamico

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 80 grader på varmluft.
  • Kutt eplene i tynne skiver på 1 mm med en mandolin eller en skarp kniv.
  • Ha dem på en stekematte (ev. bakepapir) og dryss melis over dem.
  • Tørk epleskivene i 1 time i ovnen.
  • Varm opp fløte og vaniljestang med litt sort pepper for så å kjøle det hele ned. (Det er best å infusere vaniljestang og pepper i fløte i 24 timer).
  • Bland sukkeret og eggeplommene sammen og tilsett det i fløteblandingen.
  • Hell blandingen i små ildfaste former og stek dem i ovnen på 110 grader i ca. 25-35 minutter, før du så kjøler det ned i kjøleskapet.
  • Før servering, bland cider, grønn sitronolje og eplebalsamico sammen.
  • Kutt 2 epler i små terninger og bland disse med ciderblandingen.
  • Ha 1 ss av eplesider-blandinger over kremen, i hver skål.
  • Pynt kremen med de sprø eplene og server med en gang.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_Marinerte-epler
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!