X
Menu
MENU

GLØGG MED BALSAMICO

Det blir ikke jul uten en rykende varm kopp med krydret gløgg. Årets beste julegløgg lager du med balsamicoeddik. Helt uten tilsatt sukker og med fylde fra balsamico er dette en gløggoppskrift du ikke kan la være å prøve!

Ingredienser

  • 10 nellikspiker
  • 2 kanelstenger
  • 5 kardemommekjerner
  • 5 allehåndekorn
  • 1 vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 1 økologisk appelsin
  • 6 ss Vellagret Balsamicoeddik fra Modena IGP
  • 1 l eplemost eller 1 flaske hvitvin
  • Rosiner
  • Nøtter
  • Mandler

Tilberedning

  • Skrell appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i skiver
  • Bruk cirka en tredjedel av eplemosten/vinen. Denne skal kokes med krydderet, et par appelsinskiver og appelsinskall
  • Kok opp alle disse ingredienser i 5-10 minutter.
  • Bruk en øse til å ta vekk skummet som legger seg på toppen
  • Smak til med vellagret Balsamicoeddik fra Modena IGP og tilsett resten av væsken
  • Senk varmen.
  • La det småkoke i 30 minutter til
  • Gløggen siles og serveres varm
  • Tilsett rosiner, nøtter og mandler etter eget ønske
  • En appelsin kan brukes til pynt

 

Tips: til rød gløgg brukes rød saft eller rødvin

Tips: vellagret Balsamicoeddik fra Modena IGP kan erstattes med julebalsamico

Gløgg med balsamico
Gløgg appelsin nellikk

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!