X
Menu
MENU

GLØGG MED BALSAMICO

Det blir ikke jul uten gløgg i koppen! Årets mest spennende juleoppskrift er gløgg med balsamico. I denne oppskriften erstattes sukker med balsamicoeddikk.

INGREDIENSER

  • 10 nellikspiker
  • 2 kanelstenger
  • 5 kardemommekjerner
  • 5 allehåndekorn
  • 1 vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 1 økologisk appelsin
  • 6 ss vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP*
  • 1 l eplemost eller 1 flaske hvitvin
  • Rosiner
  • Nøtter
  • Mandler

TILBEREDNING

  • Skrell appelsinen med en potetskreller og del appelsinen i skiver
  • Bruk cirka en tredjedel av eplemosten/vinen. Denne skal kokes med krydderet, et par appelsinskiver og appelsinskall
  • Kok opp alle disse ingredienser i 5-10 minutter.
  • Bruk en øse til å ta vekk skummet som legger seg på toppen
  • Smak til med vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP og tilsett resten av væsken
  • Senk varmen.
  • La det småkoke i 30 minutter til
  • Gløggen siles og serveres varm
  • Tilsett rosiner, nøtter og mandler etter eget ønske
  • En appelsin kan brukes til pynt

*Vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP kan erstattes med julebalsamico

Tips: til rød gløgg brukes rød saft eller rødvin

 

Gløgg med balsamico
Gløgg appelsin nellikk
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!