X
Menu
MENU

BACALAO 

Ingredienser

  • 1 glass Tomatpulver
  • 1 dl vann
  • 700 g klippfisk, utvannet
  • 3-4 dl Hverdagsolje 
  • 500 g kokefaste poteter
  • 2 gule løk
  • 1 flaske Tomatpassata
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 bunt Bladpersille
  • 3 hvitløk
  • 1 laurbærblad
  • 2-3 ss Vellagret balsamicoeddik
  • 2 dl hvitvin
  • 1 glass Leccino oliven i olivenolje m/ sitrusskall 
  • Nykvernet Phu Quoc-pepper eller Timut-pepper
  • Chiliolje

Tilberedninger

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Bland 1 dl vann med tomatpulver.
  3. Del klippfisk i passe størrelse, og bland sammen med ca 1-2 ss hverdagsolje.
  4. Skjær poteter, løk og paprika i skiver.
  5. Ha litt Hverdagsolje i en gryte med høy kant.
  6. Deretter ha lagvis i løk, potet, fisk, paprika, bladpersille, en del av laurbærbladet, en del av tomatpassataen, 1 ss vellagret balsamico og så videre.
  7. Tilslutt hell i hvitvin, resten av hverdagsoljen og tomatpulver blandet med vann.
  8. Ha bacalao i midten av ovnen og stek i 2 til 2,5 timer
  9. På slutten av steketiden tilsett Leccino-oliven og smak til med nykvernet Phu Quoc-pepper eller Timut-pepper for mer sitrussmak.
  10. Før servering, ringle over med chiliolje.