X
Menu
MENU

FISKEGRATENG MED SOPP & TRØFFELOLJE 

Hjemmelaget fiskegrateng er en uslåelig hverdagsmiddag som faller i smak hos de aller fleste. I denne kan du gjerne bruke rester fra gårsdagens fiskemiddag – en perfekt anledning til å kutte ned på matsvinn!

HVIT SAUS

INGREDIENSER 

  • 20 g usaltet smør
  • 20 g hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 1 eggeplomme
  • 50 g raspet 26 mnd. lagret parmesan
  • 1 klype salt
  • Muskatnøtt

TILBEREDNING

  • Smelt smøret i en kasserolle, på middels varme.
  • Ha i hvetemelet og visp godt til du får en homogen masse.
  • Hel i melken forsiktig og fortsett å vispe.
  • Deretter smak til med salt og varm opp igjen til konsistensen blir tykk.
  • Ha den hvite kremen i en bolle og tilsett parmesanen og eggeplommen. Smak til med muskatnøtt. Pisk det hele godt sammen og sett til side.

FISKEGRATENG

INGREDIENSER 

  • 5 ss hverdagsolje
  • 400 g hvit fisk uten skinn
  • 4 klyper havsalt fra Camargue
  • 400 g sjampinjong
  • 1 hvitløksfedd
  • Hvit trøffelolje
  • Trøffelsalt
  • Hvit trøffelbalsamico
  • 2 never feldtsalat
  • 1 neve persilleblader
  • 2 ss mild Grand Cru olivenolje fra Italia
  • 1 ts sherryeddik
  • Urtesalt til salat & pasta
  • 2-3 klyper nykvernet Phu Quoc- pepper

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Vask sjampinjongen forsiktig og skjær den i strimler.
  • Del fisken i 4 porsjoner.
  • Smak til med 2 klyper havsalt.
  • Ha 1 ss hverdagsolje i en medium varm stekepanne og stek fisken i 1 minutt på hver side.
  • Ta fisken ut av pannen og ha den over på et stekebrett.
  • Stek soppen i samme stekepanne og tilsett hvitløken. Smak til med havsalt og pepper. Hvis det er for mye sopp – stek i flere omganger.
  • Sil sjampinjongen etter stekingen.
  • Ha fisken i en ildfast form og fordel sjampinjongen jevnt over fisken for så å helle den hvite sausen over.
  • Stek i ca. 15-20 minutter.
  • Vask salaten og persillebladene og tørk dem i et håndkle.
  • Lag en dressing av olivenolje, urtesalt og pepper.
  • Bland inn dressingen i salaten rett før servering.
  • Ringle trøffelolje og hvit trøffelbalsamico over fiskegratengen før servering og smak til med trøffelsalt.
  • Server fiskegratengen med salaten ved siden av.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Fiskegrateng
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!