X
Menu
MENU

FISKEGRATENG MED SOPP & TRØFFELOLJE 

INGREDIENSER – HVIT SAUS 

• 20 g usaltet smør
• 20 g hvetemel
• 2,5 dl melk
• 1 eggeplomme
• 50 g raspet 26 mnd. lagret parmesan
• 1 klype salt
• muskatnøtt

TILBEREDNING

1. Smelt smøret i en kasserolle, på middels varme.

2. Ha i hvetemelet og visp godt til du får en homogen masse.

3. Hel i melken forsiktig og fortsett å vispe.

4. Deretter smak til med salt og varm opp igjen til konsistensen blir tykk.

5. Ha den hvite kremen i en bolle og tilsett parmesanen og eggeplommen. Smak til med muskatnøtt. Pisk det hele godt sammen og sett til side.

INGREDIENSER – FISKEGRATENG

• 5 ss hverdagsolje
• 400 g hvit fisk uten skinn
• 4 klyper havsalt fra Camargue
• 400 g sjampinjong
• 1 hvitløksfedd
hvit trøffelolje
trøffelsalt
hvit trøffelbalsamico
• 2 never feltsalat
• 1 neve persilleblader
• 2 ss mild Grand Cru olivenolje fra Italia
• 1 ts sherryeddik
• urtesalt til salat & pasta
• 2-3 klyper nykvernet Phu Quoc- pepper

TILBEREDNING

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Vask sjampinjongen forsiktig og skjær den i strimler.

3. Del fisken i 4 porsjoner.

4. Smak til med 2 klyper havsalt.

5. Ha 1 ss hverdagsolje i en medium varm stekepanne og stek fisken i 1 minutt på hver side.

6. Ta fisken ut av pannen og ha den over på et stekebrett.

7. Stek soppen i samme stekepanne og tilsett hvitløken. Smak til med havsalt og pepper. Hvis det er for mye sopp – stek i flere omganger.

8. Sil sjampinjongen etter stekingen.

9. Ha fisken i en ildfast form og fordel sjampinjongen jevnt over fisken for så å helle den hvite sausen over.

10. Stek i ca. 15-20 minutter.

11. Vask salaten og persillebladene og tørk dem i et håndkle.

12. Lag en dressing av olivenolje, urtesalt og pepper.

13. Bland inn dressingen i salaten rett før servering.

14. Ringle trøffelolje og hvit trøffelbalsamico over fiskegratengen før servering og smak til med trøffelsalt.

15. Server fiskegratengen med salaten ved siden av.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Fiskegrateng