X
Menu
MENU

MARINERT TORSK MED POTETSALAT 

Ingredienser

  • 600 g torskerygg eller skrei uten skinn
  • 160 g fint salt
  • 15 g sukker

Tilberedning

  • Fjern ben fra fisken og del i biter på ca 150 g.
  • Bland sammen sukker og salt
  • Ha en liten del av sukkeret og saltet på et fat
  • Ha skreien over på fatet med salt og sukker, og dekk fisken med resten av sukker- og saltblandingen
  • Ha fisken i kjøleskapet i 30 minutter

Ingredienser til marinade og salat:

  • 200 g kokefaste poteter
  • 4 vårløk
  • 2-3 stilker bladpersille
  • 3 ss Sherryeddik
  • 6 ss balansert olivenolje
  • 3 ss 12 års vellagret balsamico
  • Urtesalt til fisk 
  • Nykvernet Timut-pepper

Tilberedning

  • Skrell og kok potetene
  • I mellomtiden vask persillebladene, fjern bladene fra stilken og finhakke persillen.
  • Kutt vårløk i biter på ca 5-6 mm i skrå vinkel.
  • Lag en marinade med Sherryeddik og 4 ss olivenolje
  • Rens fisken under kaldt vann
  • Skjær torskefileten i små terninger og ha marinaden over fisken. Ha fisken i kjøleskapet i 10 minutter.
  • Del de ferdig kokte potetene i båter.
  • Fjern marinaden fra fisken ved hjelp av en sil.
  • Resten av marinaden blander du sammen med 12 års vellagret balsamico og 2 ss olivenolje.
  • Tilsett bladpersille og vårløk i marinaden og bland det hele.
  • Smak til fisken forsiktig med nykvernet Timut-pepper og urtesalt til fisk.
  • På en tallerken dander potetene, den marinerte fisken og tilslutt persille- & vårløk marinaden.
  • Fordel resten av balsamicodressingen over hver tallerken.
  • Smak igjen til med nykvernet Timut pepper og urtesalt til fisk.
  • Server umiddelbart.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Marinert torsk med potetsalat