X
Menu
MENU

MARINERT TORSK OG POTETSALAT

Dette er en fiskemiddag som gir deg vann i munnen! Marinert torsk i sherryeddik med skivet potetsalat er både lekkert og godt.

TORSK

INGREDIENSER 

  • 600 g torskerygg uten skinn
  • 160 g fint salt
  • 15 g sukker

TILBEREDNING

  • Fjern ben fra fisken og del den i biter på ca 150 g.
  • Bland sammen sukker og salt på et fat.
  • Legg torsken på fatet og dekk fisken med det resterende av sukker- og saltblandingen.
  • La det stå i kjøleskapet i 30 minutter.

MARINADE OG SALAT

INGREDIENSER

  • 3 ss vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP
  • 2 ss balansert olivenolje fra Italia
  • Urtesalt til fisk
  • Nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper
  • 200 g kokefaste poteter
  • 4 vårløk
  • 2-3 stilker bladpersille
  • 3 ss sherryeddik
  • 4 ss mild olivenolje fra Hellas

TILBEREDNING

  • Kok potetene.
  • Vask persillebladene, fjern bladene fra stilken og finhakk dem.
  • Kutt vårløken i biter på ca 5-6 mm i skrå vinkel.
  • Rens fisken under kaldt vann, skjær i tynne skiver og legg på et fat.
  • Mariner fisken med en blanding av sherryeddik og mild olivenolje. La den ligge i kjøleskapet i
  • I mellomtiden kutt potetene i tynne skiver. Sett til side.
  • Legg fisken over på en rist.
  • Pisk sammen balsamicoeddiken med den balanserte olivenoljen. Tilsett vårløken og persillebladene. Smaksett med urtesalt og pepper.
  • Dander potetene og fisken på en tallerken og hell dressingen over.
  • Smakssett med pepper og server.
400x561_MARINERT-TORSK-POTETSALAT
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!