X
Menu
MENU

MARINERT TORSK OG POTETSALAT

INGREDIENSER – TORSK 

• 600 g torskerygg uten skinn
• 160 g fint salt
• 15 g sukker

TILBEREDNING

1. Fjern ben fra fisken og del den i biter på ca 150 g.

2. Bland sammen sukker og salt på et fat.

3. Legg torsken på fatet og dekk fisken med det resterende av sukker- og saltblandingen.

4. La det stå i kjøleskapet i 30 minutter.

INGREDIENSER – MARINADE OG SALAT 

• 3 ss vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP
• 2 ss balansert olivenolje fra Italia
urtesalt til fisk
• nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper
• 200 g kokefaste poteter
• 4 vårløk
• 2-3 stilker bladpersille
• 3 ss sherryeddik
• 4 ss mild olivenolje fra Hellas

TILBEREDNING

1. Kok potetene.

2. Vask persillebladene, fjern bladene fra stilken og finhakk dem.

3. Kutt vårløken i biter på ca 5-6 mm i skrå vinkel.

4. Rens fisken under kaldt vann, skjær fisken i tynne skiver og legg på et fat.

5. Mariner fisken med en blanding av sherryeddik og mild olivenolje. La den ligge i kjøleskapet i

6. I mellomtiden kutt potetene i tynne skiver. Sett til side.

7. Legg fisken over på en rist.

8. Pisk sammen balsamicoeddiken med den balanserte olivenoljen. Tilsett vårløken og persillebladene. Smaksett med urtesalt og pepper.

9. Dander potetene og fisken på en tallerken og hell dressingen over.

10. Smaksett med pepper og server.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_MARINERT-TORSK-POTETSALAT