X
Menu
MENU

SKREI MED KREMET GULROT 

Fra januar til april kan vi nyte hvitt delikat fiskekjøtt som er rik på proteiner, vitaminer og mineraler – og ikke minst god smak! Lag skrei på en seng av kremede gulrøtter, toppet med paprika, vårløk og chiliolje. Denne retten er like god til hverdags som til fest!

Ingredienser til kremet gulrot:

  • 2 ss Hverdagsolje
  • ½ løk
  • ½ fennikel
  • 2 ss frisk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 6 gulrøtter
  • 8 dl grønnsakskraft
  • saften av ½ lime
  • Chiliolje
  • Honning- og ingefærbalsamico
  • Urtesalt til fisk
  • Sort pepper

Tilberedning

  • Kutt løk i tynne skiver. Sett til side
  • Finhakk hvitløk og ingefær. Sett til side
  • Kutt gulrøtter i tynne skiver
  • Bruk olivenolje til steking, og fres løk i en kjele til den blir blank
  • Tilsett hvitløk, ingefær og gulrøtter, og fortsett å frese på medium varme i 5- 6 minutter
  • Tilsett grønnsakskraften og la det småkoke i 15-20 minutter
  • Kjør det glatt og sett til side

Ingredienser fisk

  • 600 g skreiloins
  • 2 ss Havsalt fra Camargue
  • 50 g bacon
  • Hverdagsolje
  • Urtesalt til fisk

Tilberedning

  • Skjær skrei i porsjonsstykker og salt på begge sider
  • Etter 10 minutter, rens fisken under vann, sett den til side
  • Kutt bacon i små biter og stek det i en panne på medium varme. Sett til side
  • Ha 1 ss god hverdagsolje i en stekepanne og stek skreien på skinnsiden i 2-3 minutter
  • Snu fisken og stek igjen i 1-2 minutter

Ingredienser til anretning:

  • ½ vårløk
  • ½ rød paprika
  • 1-2 gulrot
  • 1 ss honning- og ingefærbalsamico
  • kjørvel

Tilberedning

  • Kutt rød paprika i små terninger, og vårløk i små biter. Sett til side
  • Skrell gulrøttene og lag spagetti av dem med en mandolin eller en skarp kniv
  • Ha honning- og ingefærbalsamico over gulrøttene. Sett til side.
  • Ha 1 ss honning- og ingefærbalsamico i en dyp tallerken og legg varm, kremet gulrot over.
  • Legg fisken oppå den kremete gulroten.
  • Dander med gulrotspaghetti og kjørvel over fisken.
  • Dryss tilslutt over paprika og vårløk og ringle over Chiliolje.
Skrei på en seng av gulrøtter
Urtesalt til fisk