X
Menu
MENU

SKREI TARTAR Á LA OLIVENLUNDEN 

Skrei er en fantastisk fisk som vi bør bruke mer. Denne retten byr på skreitartar som løftes ved hjelp av blodappelsinbalsamico og timutpepper!

INGREDIENSER

  • 200 g fersk skrei filet
  • 2-3 gressløkstilker
  • ¼ søtt eple
  • ½ squash
  • 6 mynteblader
  • 1 bunt koriander
  • Skall og saft fra 1 grønn sitron
  • 1,5 ss olivenolje fra Toscana eller sitronolje
  • 1 ss balsamico m/ blodappelsin*
  • 1 ss sesamfrø
  • Nykvernet timut-pepper
  • 1 avokado

*Blodappelsinbalsamico kan erstattes med sitronbalsamico eller hvit balsamico

TILBEREDNING

  • Rist sesamfrø i en tørr panne.
  • Finhakk gressløk.
  • Skjær skrei, squash og epler i små terninger.
  • Bland sammen skrei, eple, squash og gressløk med sitronsaft, grovhakkede mynteblader, balsamico m/ blodappelsin, olivenolje fra Toscana og skall fra grønn sitron. Ha alt i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Rett før servering; del avokado i terninger og finhakk koriander.
  • Tilsett avokado og bland sammen med skrei.
  • Ha tartaren på tallerkenen og pynt med sesamfrø og koriander.
  • Smak forsiktig til med nykvernet Timut-pepper.
  • Server umiddelbart.
skrei tartar
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!