X
Menu
MENU

TORSK I BRANDADE MED GUL SITRONOLJE OG EPLEBALSAMICO

INGREDIENSER

• 500 g lettsaltet torsk
• 500 g mandelpoteter
• 1⁄2 l fløte
• 1⁄2 bunt koriander
• 1 laurbærblad
• 2 hvitløksfedd
• 1 ss sherryeddik
• 4 ss gul sitronolje
eplebalsamico
• nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
• urtesalt til fisk
• 4 never ruccolasalat

TILBEREDNING

1. Del fisken i to.

2. Kok opp ca. 1,5 liter vann i en stor kjele sammen med 1 ss sherryeddik og 1 laurbærblad.

3. Ha fisken i det varme vannet og kok opp på nytt.

4. La fisken trekke i 10 minutter og ta den ut av vannet.

5. Skrell mandelpotetene og lag 1 cm tykke strimler.

6. Kok potetene i fløten sammen med hakket hvitløk i 25 minutter på lav temperatur.

7. Hakk koriander.

8. Ta av flak av torsken.

9. Knus potetene i fløten og bland inn fisken.

10. Tilsett 2 ss sitronolje og den hakkede korianderen og bland.

11. Smak til med urtesalt og nykvernet pepper.

12. Lag en dressing av 2 ss gul sitronolje, 1 liten ss eplebalsamico, 1-2 klyper urtesalt og pepper.

13. Hell dressingen over ruccolaen før servering.

14. Legg brandaden i midten av tallerkenen og hell ca. 1 ss eplebalsamico over.

15. Server med ruccolasalat.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_TORSK-BRANDADE