X
Menu
MENU

TORSK I BRANDADE MED GUL SITRONOLJE OG EPLEBALSAMICO

Løft torskemiddagen et hakk med denne deilige brandaden! Denne smakfulle hverdagsmaten vil falle i smak hos både store og små!

INGREDIENSER

  • 500 g lettsaltet torsk
  • 500 g mandelpoteter
  • 1⁄2 l fløte
  • 1⁄2 bunt koriander
  • 1 laurbærblad
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss sherryeddik
  • 4 ss gul sitronolje
  • Eplebalsamico
  • Nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
  • Urtesalt til fisk
  • 4 never ruccolasalat

TILBEREDNING

  • Del fisken i to.
  • Kok opp ca. 1,5 liter vann i en stor kjele sammen med 1 ss sherryeddik og 1 laurbærblad.
  • Ha fisken i det varme vannet og kok opp på nytt.
  • La fisken trekke i 10 minutter og ta den ut av vannet.
  • Skrell mandelpotetene og lag 1 cm tykke strimler.
  • Kok potetene i fløten sammen med hakket hvitløk i 25 minutter på lav temperatur.
  • Hakk koriander.
  • Ta av flak av torsken.
  • Knus potetene i fløten og bland inn fisken.
  • Tilsett 2 ss sitronolje og den hakkede korianderen og bland.
  • Smak til med urtesalt og nykvernet pepper.
  • Lag en dressing av 2 ss gul sitronolje, 1 liten ss eplebalsamico, 1-2 klyper urtesalt og pepper.
  • Hell dressingen over ruccolaen før servering.
  • Legg brandaden i midten av tallerkenen og hell ca. 1 ss eplebalsamico over.
  • Server med ruccolasalat.
400x561_TORSK-BRANDADE
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!