X
Menu
MENU

TORSK MED POTETMOS OG TRØFFEL

Gi hverdagsmiddagen et løft med denne deilige retten! Torsk med potetmos og trøffel er både lett å lage og fantastisk godt. Se oppskriften her!

TORSK

INGREDIENSER

  • 800 g ferske torske leter med skinn
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 selleristang
  • 2 sjalottløk
  • 1 sellerirot
  • 3 ss sherryeddik
  • 5 dl hvitvin
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt estragon
  • 1 bunt gressløk
  •  2 l vann

TILBEREDNING

  • Kutt alle grønnsaker i passe størrelser.
  • Kok dem i vann, og fjern skum som danner seg på overflaten av buljongen.
  • Tilsett deretter hvitvinen med sherryeddiken, og kok en time til.
  • Buljongen brukes til å trekke fisken.

POTETMOS

INGREDIENSER 

  • 500 g mandelpoteter
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl melk
  • 4 ss smør
  • Trøffelsalt
  • 1 ss trøffelolje

TILBEREDNING

  • Skrell potetene, dekk de med kaldt vann i en kjele, og kok opp.
  • Kok potetene til de er møre, sil av vannet, og la de dampe i noen minutter.
  • Varm opp kremfløten, smøret og melken.
  • Mos potetene, tilsett halvparten av den oppvarmede væsken og rør godt om.
  • Tilsett resten av væsken og rør om til massen er homogen.
  • Smak til med trøffelsalt og trøffelolje.
  • Sett den til side (varmt).

ANRETNING

INGREDIENSER

  • Torske let med skinn
  • Grønnsaksbuljong
  • Trøffel-potetmos
  • Trøffelolje
  • Sommertrøffel i skiver 

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Ha fiskefileten i en ildfast form og dekk den med grønnsaksbuljongen.
  • Ha fisken i ovnen i 12-15 minutter.
  • Anrett potetmosen og torskeleten over en varm tallerken.
  • Dander til slutt med sommertrøffel i skiver.
  • Ringle over 1 ts trøffelolje og smak til med trøffelsalt.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Cabillaud Puree Truffes Poivre
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!