X
Menu
MENU

TORSK MED POTETMOS OG TRØFFEL

INGREDIENSER TIL TORSK

  • 800 g ferske torske leter med skinn
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 selleristang
  • 2 sjalottløk
  • 1 sellerirot
  • 3 ss sherryeddik
  • 5 dl hvitvin
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt estragon
  • 1 bunt gressløk
  •  2 l vann

TILBEREDNING

1. Kutt alle grønnsaker i passe størrelser.

2. Kok dem i vann, og fjern skum som danner seg på overflaten av buljongen.

3. Tilsett deretter hvitvinen med sherryeddiken, og kok en time til.

4. Buljongen brukes til å trekke fisken.

INGREDIENSER TIL POTETMOS 

  • 500 g mandelpoteter
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl melk
  • 4 ss smør
  • Trøffelsalt
  • 1 ss trøffelolje

TILBEREDNING

1. Skrell potetene, dekk de med kaldt vann i en kjele, og kok opp.

2. Kok potetene til de er møre, sil av vannet, og la de dampe i noen minutter.

3. Varm opp kremfløten, smøret og melken.

4. Mos potetene, tilsett halvparten av den oppvarmede væsken og rør godt om.

5. Tilsett resten av væsken og rør om til massen er homogen.

6. Smak til med trøffelsalt og trøffelolje.

7. Sett den til side (varmt).

INGREDIENSER TIL ANRETNING 

1. Torske let med skinn

2. Grønnsaksbuljong

3. Trøffel-potetmos

4. Trøffelolje

5. Sommertrøffel i skiver 

TILBEREDNING

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Ha fiskefileten i en ildfast form og dekk den med grønnsaksbuljongen.

3. Ha fisken i ovnen i 12-15 minutter.

4. Anrett potetmosen og torske leten over en varm tallerken.

5. Dander til slutt med sommertrøffel i skiver.

6. Ringle over 1 ts trøffelolje og smak til med trøffelsalt.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Cabillaud Puree Truffes Poivre
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!