X
Menu
MENU

TRØFFELRISOTTO MED TORSK

INGREDIENSER

• 1 ss grovt salt

• 6 ss hverdagsolje

• 200 g risotto m/ sort trøffel

• 1 løk

• 2,5 dl hvitvin

• 1 l grønnsakkraft eller buljongterninger

• 15 g 26 md. lagret parmesan

• 1 ss mascarpone

• saft fra 1⁄2 sitron

• 1 klype hvitt trøffelsalt

• hvit trøffelolje 

• nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING

1. Dryss grovt salt over fisken og la den ligge i 10 minutter før du renser den under vann.

2. Ha 3 ss hverdagsolje i en stor panne på svak varme, tilsett finhakket løk og risotto. Bland det hele i 2 minutter.

3. Når løken og risen er blank, hell i hvitvinen. La det redusere til ca. halvparten.

4. Hell deretter i litt grønnsakkraft og la det koke til alt er absorbert.

5. Gjør denne operasjonen om igjen, helt til risottorisen er klar.

6. Etter ca. 15-16 minutter, tilsett parmesanen, mascarponen, sitronsaften og 1 klype hvitt trøffelsalt. Bland alt godt sammen.

7. Smak til torsken med pepper og hvitt trøffelsalt.

8. Stek torsken i en stor stekepanne med smør og hverdagsolje (på skinnsiden) på middels varme. Stek i 4-5 minutter på den ene siden, for så å steke 2-3 minutter på den andre siden.

9. Dander fisken midt på en varm tallerken og ha risottoen rundt.

10. Ringle ca. 1 ss hvit trøffelolje over risottoen og fisken.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Trøffelrisotto
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!