X
Menu
MENU

TRØFFELRISOTTO MED TORSK

Risotto er en kremaktig og tyktflytende risrett fra Italia. Denne versjonen er kremet og god med trøffel og torskefilet!

INGREDIENSER

  • 1 ss grovt salt
  • 6 ss hverdagsolje
  • 200 g risotto m/ sort trøffel
  • 1 løk
  • 2,5 dl hvitvin
  • 1 l grønnsakkraft eller buljongterninger
  • 15 g 26 md. lagret parmesan
  • 1 ss mascarpone
  • Saft fra 1⁄2 sitron
  • 1 klype hvitt trøffelsalt
  • Hvit trøffelolje
  • Nykvernet sort pepper

TILBEREDNING

  • Dryss grovt salt over fisken og la den ligge i 10 minutter før du renser den under vann.
  • Ha 3 ss hverdagsolje i en stor panne på svak varme, tilsett finhakket løk og risotto. Bland det hele i 2 minutter.
  • Når løken og risen er blank, hell i hvitvinen. La det redusere til ca. halvparten.
  • Hell deretter i litt grønnsakskraft og la det koke til alt er absorbert.
  • Gjør denne operasjonen om igjen, helt til risottorisen er klar.
  • Etter ca. 15-16 minutter, tilsett parmesanen, mascarponen, sitronsaften og 1 klype hvitt trøffelsalt. Bland alt godt sammen.
  • Smak til torsken med pepper og hvitt trøffelsalt.
  • Stek torsken i en stor stekepanne med smør og hverdagsolje (på skinnsiden) på middels varme. Stek i 4-5 minutter på den ene siden, for så å steke 2-3 minutter på den andre siden.
  • Dander fisken midt på en varm tallerken og ha risottoen rundt.
  • Ringle ca. 1 ss hvit trøffelolje over risottoen og fisken.
Trøffelrisotto
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!