Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GAZPACHO

Spansk tomatsuppe med opphav i Andalucia. Fin som egen rett eller ha den i glass og sett frem på tapasbordet.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Spansk tomatsuppe med opphav i Andalucia. Fin som egen rett eller ha den i glass og sett frem på tapasbordet.

0.5 stk

liten løk

0.3 stk

agurk

0.5 stk

rød paprika

1 stk

hvitløksfedd

5 stk

modne tomater

0.5 stk

gul mango

1 ts

salt

2 dl

vann

1.5 dl

balansert olivenolje

2 ss

Mangobalsamico*

Havsalt fra Camargue

nykvernet rødt Phu Quoc pepper

Vellagret hvit balsamicoeddik

1. 

Skjær løken i biter


2. 

Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten


3. 

Skrell agurken og skjær den i biter


4. 

Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter


5. 

Skjær tomatene i båter


6. 

Skrell mangoen og skjær den i biter


7. 

Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål


8. 

Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser


9. 

Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer


10. 

Server den kaldt og gjerne i små glass


11. 

Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass


Tilberedning

1. 

Skjær løken i biter


2. 

Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten


3. 

Skrell agurken og skjær den i biter


4. 

Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter


5. 

Skjær tomatene i båter


6. 

Skrell mangoen og skjær den i biter


7. 

Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål


8. 

Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser


9. 

Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer


10. 

Server den kaldt og gjerne i små glass


11. 

Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass


ingredienser

0.5 stk

liten løk

0.3 stk

agurk

0.5 stk

rød paprika

1 stk

hvitløksfedd

5 stk

modne tomater

0.5 stk

gul mango

1 ts

salt

2 dl

vann

1.5 dl

balansert olivenolje

2 ss

Mangobalsamico*

Havsalt fra Camargue

nykvernet rødt Phu Quoc pepper

Vellagret hvit balsamicoeddik

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter