Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GAZPACHO MED AVOKADO, AGURK OG YOGHURT

Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Den perfekte suppen for vår og sommer! Passer like fint som forrett som på tapasbordet.

0.5 stk grønt eple
0.5 bunt mynte
1 stk agurk
1 stk liten avokado
1 stk lite fedd hvitløk
2.3 cm ingefær
Havsalt fra Camargue
Sort Keralapepper
0.5 boks yoghurt naturell
0.5 dl lettmelk
2 dl iskaldt vann
3 knivspisser Espelette Chilipulver AOP
2.5 ss Sherryeddik
4 ss balansert olivenolje
2 ss Jordbærbalsamico
Balsamicoperler med sitron fra Menton
1. 

Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene


3. 

Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene


5. 

Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver


6. 

Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen


7. 

Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering


8. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller


9. 

Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene


10. 

Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald


Tilberedning

1. 

Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene


3. 

Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene


5. 

Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver


6. 

Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen


7. 

Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering


8. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller


9. 

Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene


10. 

Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald


Ingridienser

0.5 stk grønt eple
0.5 bunt mynte
1 stk agurk
1 stk liten avokado
1 stk lite fedd hvitløk
2.3 cm ingefær
Havsalt fra Camargue
Sort Keralapepper
0.5 boks yoghurt naturell
0.5 dl lettmelk
2 dl iskaldt vann
3 knivspisser Espelette Chilipulver AOP
2.5 ss Sherryeddik
4 ss balansert olivenolje
2 ss Jordbærbalsamico
Balsamicoperler med sitron fra Menton

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter