Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KALKUN MED TØRKET FRUKT

Saftig, helstekt kalkun med stuffing av tørket frukt, serveres med honningglasserte poteter. En perfekt rett til jul og nyttår.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Saftig, helstekt kalkun med stuffing av tørket frukt, serveres med honningglasserte poteter. En perfekt rett til jul og nyttår.

5 kg

kalkun

300 g

karbonadedeig

75 g

tørket aprikos

50 g

rosiner

100 g

mandler

1 stk

løk

0.5 bunt

persille

3 fedd

hvitløk

1 stk

egg

1 dl

cognac

0.5 dl

Julebalsamico

6 skiver

brød

Havsalt fra Camargue

0.5 ts

Økologisk sort pepper fra Kerala

0.3 ts

Espelette Chilipulver AOP

32 stk

små mandelpoteter

6 ss

Julebalsamico

6 ss

Kastanjehonning

4 ts

Provenceurter

16 ss

Hverdagsolje

5 klyper

Havsalt fra Camargue

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader


2. 

Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac


3. 

Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene


4. 

Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac


5. 

Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter


6. 

Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk


7. 

Bland det sammen med hendene til en homogen blanding


8. 

Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen


9. 

Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper


10. 

Fyll kalkunen med farse


11. 

Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)


12. 

Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann


13. 

Stekes i cirka 2,5- 3 timer


14. 

Øs stekekraft over kalkunen under stekingen


15. 

Snu kalkunen halvveis i stekingen


16. 

La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering


17. 

Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter


18. 

Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte


19. 

Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk


20. 

Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt


21. 

Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter


22. 

Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader


23. 

Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader


2. 

Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac


3. 

Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene


4. 

Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac


5. 

Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter


6. 

Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk


7. 

Bland det sammen med hendene til en homogen blanding


8. 

Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen


9. 

Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper


10. 

Fyll kalkunen med farse


11. 

Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)


12. 

Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann


13. 

Stekes i cirka 2,5- 3 timer


14. 

Øs stekekraft over kalkunen under stekingen


15. 

Snu kalkunen halvveis i stekingen


16. 

La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering


17. 

Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter


18. 

Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte


19. 

Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk


20. 

Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt


21. 

Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter


22. 

Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader


23. 

Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge


ingredienser

5 kg

kalkun

300 g

karbonadedeig

75 g

tørket aprikos

50 g

rosiner

100 g

mandler

1 stk

løk

0.5 bunt

persille

3 fedd

hvitløk

1 stk

egg

1 dl

cognac

0.5 dl

Julebalsamico

6 skiver

brød

Havsalt fra Camargue

0.5 ts

Økologisk sort pepper fra Kerala

0.3 ts

Espelette Chilipulver AOP

32 stk

små mandelpoteter

6 ss

Julebalsamico

6 ss

Kastanjehonning

4 ts

Provenceurter

16 ss

Hverdagsolje

5 klyper

Havsalt fra Camargue

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter