X
Menu
MENU

HAMBURGER MED STEKT EPLE, SELLERISTANG OG SOPP

INGREDIENSER

  • 1 liten rødløk
  • 8  skiver landbrød eller 4 hamburger brød
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • Urtesalt til kjøtt
  • Nykvernet kampot pepper
  • Espelette krydder
  • Hverdagsolje
  • 2 epler
  • 1 neve sopp av kantareller eller hvit sopp, aroma sopp
  • 1 selleristang
  • Eplebalsamico
  • Høstolje
  • 4 salatblad
  • Sennep m/ honning

TILBEREDNING

  1. Kutt rødløk i tynne skiver og bland med 1-2 ss  eplebalsamico. Sett til side kjølig minst 15 min til 2 timer
  2. Forvarm ovnen til 200 gr
  3. Skrell epler og del i store biter og ha dem i en skål
  4. Vask sopp hvis nødvendig og del dem i grove biter og bland med eplene
  5. Del seleristang i små bitter og bland med resten av grønnsakene
  6. Bland  2 ss høstolje med 2 ss eplebalsamico. Sett til side minst 15 min til 2 timer.
  7. Ha deretter grønnsakene på et stekebrett. Smak til med salt, nykvernet Kampot-pepper, og espelettekrydder
  8. Stek dem i 10 min og kjøl ned i romtemperatur
  9. Bland kjøtt forsiktig med egget og smak til med urtesalt til kjøtt, nykvernet  Kampot-pepper og 2-3 klyper av espelettekrydder
  10. Del kjøttdeigen i 4 deler, bruke gjerne vann til å lage porsjon, ca 1,5 cm tykk
  11. Ha hverdagsolivenolje i en stekepanne og stek kjøttdeig på medium varme i 3 minutter på hver side.
  12. Ringle med høstolje over hamburgerbrød og ha dem i ovnen i 2-3 minutter
  13. Ha e tynt lag med sennep m/honning på begge sider av hamburgerbrød.
  14. Deretter bygg lagvis med salatblad, eple/sopp/ selleri, marinert rødløk, stekt kjøttdeig, marinert rød løk, etterpå stekt kjøttdeig tilslutt lokk over
  15. Server umiddelbart
Hamburger med stekte epler, selleristang og sopp
Hamburger med stekte epler, selleristang og sopp