X
Menu
MENU

KJØTTBOLLER MED RØRTE TYTTEBÆR, RØDBETCONFITSAUS OG SENNEPSSAUS

INGREDIENSER

Ingredienser til kjøttboller:

400 g kjøttdeig 
1 dl melk 
1 ss persilleblad 
1 ss timian
• laurbærblad
1 skive gammelt eller tørt brød
1 ts nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
½ ts Espelette Chilipulver AOP
Urtesalt til kjøtt
1 egg
2 ss Julebalsamico*
Hverdagsolje

Ingredienser til sennepssaus:

2 sjalottløk
• 3 ss Hverdagsolje 
1 ss av både Økologisk svart og hvitt pepper fra Kerala
1 ss korianderfrø eller ½ ss korianderpulver 
2 hvitløksfedd 
2,5 dl hvitvin 
3 ss Sennep m/ honning
2 ss Julebalsamico*
1,5 dl kjøttkraft 50 g fløte
50 g fløte 

Ingredienser til rødbetconfitsaus:

•  2 ss finhakket sjalottløk
• 1 ss Hverdagsolje
•  2 ss Rødbetconfit 
• 2-3 ss Julebalsamico*
• 1 dl rødvin
• 1 dl kjøttkraft
• 2 laurbærblad 
• 1 ts karvefrø 
• nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala

Ingredienser til rørte tyttebær:

500 g tyttebær 
2 ss balsamico 12 år 
100 g sukker
½ rødt eple 

TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS

  1. Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne.
  2. Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese 1 minutt til.
  3. Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter.
  4. Hold sausen varm i en liten kasserolle.

TILBEREDNING KJØTTBOLLER

  1. Grovhakk både persillebladene og timianen.
  2. Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke 30 minutter, deretter sil det hele.
  3. Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke.
  4. Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico.
  5. Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen.

TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR

  1. Skrell eplet og del det i små terninger 
  2. Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens 

TILBEREDNING SENNEPSSAUS

  1. Knus pepper og koriander grovt i en morter.
  2. Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank.
  3. Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall.
  4. Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet.
  5. Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. Ldet småkoke i 10 minutter.
  6. Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning.
  7. Bland kjøttbollene i sausen.

*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamicoeddik 

Kjøttboller med rødbetconfitsaus og sennepssaus
Lukk
449 kr igjen før du får fri frakt på handelen!