X
Menu
MENU

KYLLING MARINERT I GRANATEPLEBALSAMICO

Prøv en spennende vri på kyllingmiddagen! Denne retten er marinert i granateplebalsamico og balanseres med chili. En sikker vinner på middagsbordet!

INGREDIENSER

  • 4 kyllinglår
  • 1,2 dl granateplebalsamico
  • 2 ss blomsterhonning fra Provence
  • Olivenolje
  • Nykvernet Kampot-pepper 
  • Havsalt & espelette-chili 
  • Granateple frø
  • 1 neve mynteblad

TILBEREDNING

  • Bland sammen granateplebalsamico, blomsterhonning fra Provence, olivenolje, nykvernet Kampot-pepper og havsalt med Espelette-chili
  • Mariner kyllingen i minst 30 minutter i romtemperatur (eller over natten i kjøleskap)
  • Tørk kyllingen og smak til med salt og pepper.
  • Resten av marinaden reduseres til en sirupkonsistens. Smak til med havsalt med espelette-chili og nykvernet Kampot-pepper
  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Brun kyllinglår i stekepanne med litt hverdagsolje (ca 3-5 minutter på hver side). Pensle med marinade.
  • Ha kyllingen i ovn og fortsett å pensle hvert 7-10 minutt
  • Ta ut kyllingen når termometeret viser 75 grader eller etter ca. 20-25 minutter i ovnen
  • Pensle en siste gang og la kyllingen hvile 10 minutter før servering
  • Dander med mynteblad, granateplefrø og ringle over av cirka 1-2 ss sommerolje
Kylling i granateplebalsamico
Kylling i granateplebalsamico
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!