X
Menu
MENU

LANDKYLLING MED KANDISERT SITRON

(til 6 personer)

Landkylling med kandisert sitron er den ultimate oppskriften på deilig festmat.  Ekstra god er den sammen med gratinert spinat. Imponer gjestene dine med denne saftige kyllingretten!

INGREDIENSER LANDKYLLING

  • 2,2 kg Landkylling
  • 16 svisker
  • 16 tørkede aprikoser
  • 1 ss valnøtt
  • 1 ss honning
  • 6 kastanjer
  • 1 yoghurt naturell
  • 2 ss FIRST Harvest olivenolje
  • 1/2 vaniljestang
  • Muskatnøtt
  • 3 dl hvitvin
  • 2 ss Julebalsamico 15 års vellagret
  • Urtesalt til kjøtt
  • Nykvernet sort Pepper fra Madagaskar

TILBEREDNING LANDKYLLING

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm opp hvitvin sammen med 2ss olivenolje, vaniljestang, 6 svisker, 6 tørkede aprikoser, 1 ss balsamico i en kasserolle i 20 minutter.Deretter finhakk de ferdigkokte sviskene og aprikosene.
  3. Etterpå, bland inn yoghurt, knust valnøtt, honning, kastanjer og en klype muskat.
  4. Fyll kyllingen med denne blandingen og lukk den.
  5. Smak til med rikelig med nykvernet sort pepper og urtesalt til kjøtt.
  6. Ha kyllingen midt i ovnen – steketid cirka 2 timer.
  7. Etter en halvtime, hell litt vann over kyllingen og gjenta samme prosess hver halvtime.
  8. Mot slutten av de siste 30 minuttene av steketiden, dander resten av sviskene, de tørkede aprikosene og kastanjene rundt kyllingen.
  9. Ha rikelig med stekekraft over de tørkede fruktene. På denne måten får disse tørkede fruktene en mør konsistens.
  10. I mellomtiden forbered kandisert sitron.
Landkylling
Landkylling

INGREDIENSER KANDISERT SITRON

•1 ½ økologisk sitron
•1 stilk timian
•3/4 l vann
•3 ss olivenolje FIRST Harvest
•1 hvitløksfedd
•2 ss sukker
•3 sorte Pepperkorn fra Madagaskar – knust

TILBEREDNING KANDISERT SITRON

  1. Fjern bladene fra timianstilken.
  2. Del sitronene i 12 båter, og ha båtene i en kjele med vann.
  3. Tilsett timian, 3 knuste pepperkorn, 3 ss olivenolje, sukker og knust hvitløk. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup.
  4. Hold sitronen og sirupen varmen.

INGREDIENSER TIL ANRETNING

  • Landkylling – ferdig stekt
  • Kandisert sitron
  • 700 g steinsopp eller kantareller eller andre sopp.
  • 2-3 ss Hverdagsolje
  • Urtesalt til kjøtt
  • 7-8 ss sitronsirup
  • 2 ss Julebalamico 15 års vellagret

ANRETNING

  1. Kutt steinsoppen i skiver på ½ cm, eller del andre sopp i større biter.
  2. Ha hverdagsoljen i en varm stekepanne og stek soppen slik at den får en gyllen farge på begge sider. Smak til med havsalt.
  3. Anrett kyllingen elegant med de kandiserte sitronbåtene, soppen, kastanjene, aprikosen og krutongene av krydderbrødet.
  4. Til slutt varm opp igjen sitronsirupen og ringle over retten.