X
Menu
MENU

LANDKYLLING MED KANDISERT SITRON

Dette er oppskriften på det ultimate festmåltidet. Imponer gjestene dine med denne saftige og spennende kyllingretten!

INGREDIENSER LANDKYLLING

  • 2,2 kg landkylling
  • 16 svisker
  • 16 tørkede aprikoser
  • 1 ss valnøtt
  • 1 ss honning
  • 6 kastanjer
  • 1 yoghurt naturell
  • 2 ss First Harvest olivenolje
  • 1/2 vaniljestang
  • Muskatnøtt
  • 3 dl hvitvin
  • 2 ss julebalsamico 15 års vellagret
  • Urtesalt til kjøtt
  • Nykvernet sort pepper fra Madagaskar

TILBEREDNING LANDKYLLING

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Varm opp hvitvin sammen med 2 ss olivenolje, vaniljestang, 6 svisker, 6 tørkede aprikoser, 1 ss balsamico i en kasserolle i 20 minutter. Deretter finhakk de ferdigkokte sviskene og aprikosene.
  • Etterpå, bland inn yoghurt, knust valnøtt, honning, kastanjer og en klype muskat.
  • Fyll kyllingen med denne blandingen og lukk den.
  • Smak til med rikelig med nykvernet sort pepper og urtesalt til kjøtt.
  • Ha kyllingen midt i ovnen – steketid cirka 2 timer.
  • Etter en halvtime, hell litt vann over kyllingen og gjenta samme prosess hver halvtime.
  • Mot slutten av steketiden, dander resten av sviskene, de tørkede aprikosene og kastanjene rundt kyllingen.
  • Ha rikelig med stekekraft over de tørkede fruktene. På denne måten får disse tørkede fruktene en mør konsistens.
  • I mellomtiden forbered kandisert sitron.
Landkylling
Landkylling

INGREDIENSER KANDISERT SITRON

  • 1 ½ økologisk sitron
  • 1 stilk timian
  • 3/4 l vann
  • 3 ss First Harvest Olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss sukker
  • 3 knuste sorte pepperkorn fra Madagaskar 

TILBEREDNING KANDISERT SITRON

  • Fjern bladene fra timianstilken.
  • Del sitronene i 12 båter, og ha båtene i en kjele med vann.
  • Tilsett timian, 3 knuste pepperkorn, 3 ss olivenolje, sukker og knust hvitløk. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup.
  • Hold sitronen og sirupen varm.

INGREDIENSER TIL ANRETNING

  • Landkylling – ferdig stekt
  • Kandisert sitron
  • 700 g steinsopp, kantareller eller annen sopp.
  • 2-3 ss hverdagsolje
  • Urtesalt til kjøtt
  • 7-8 ss sitronsirup
  • 2 ss julebalamico 15 års vellagret

ANRETNING

  • Kutt steinsoppen i skiver på ½ cm,  ved bruk av annen sopp del i større biter.
  • Ha hverdagsoljen i en varm stekepanne og stek soppen slik at den får en gyllen farge på begge sider. Smak til med havsalt.
  • Anrett kyllingen elegant med de kandiserte sitronbåtene, soppen, kastanjene, aprikosen og krutongene av krydderbrødet.
  • Til slutt varm opp igjen sitronsirupen og ringle over retten.
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!