X
Menu
MENU

FÅRIKÅL

INGREDIENSER
  • 1,5 kg lammekjøtt til gryte 
  • 1,5 kg hodekål
  • 1 ss hel Kampot pepper
  • 1 ss salt
  • 6 fedd hvitløk i skiver
  • 2 ss spisskummen
  • 3 ss ingefær, finhakket
  • Chiliolje
  • Mangobalsamico
TILBEREDNING
  • Del hodekålen i båter eller skiver, ca 3 cm tykke
  • Start med kjøtt i bunnen av gryten
  • Ha lagvis med lammekjøtt, kål, pepperkorn, salt, hvitløk, spisskummen og ingefær
  • Hell på vann så det dekker.
  • Kok opp og skum forsiktig av.
  • La fårikålen  småkoke ca 2 t inntil  kjøttet er mørt.
  • Lag en dressing av 1 ss chiliolje og 1 ts mangobalsamico per tallerken.
  • Ha varm fårikål på hver tallerken og dryss chilidressingen over .
  • Server med kokte poteter

Tips: potetene kan erstattes med byggris.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Fårikål oppskrift olivenlunden 1830
Fårikål oppskrift med kampot pepper fra olivenlunden 1830