X
Menu
MENU

MARINERT LAMMEGRYTE MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO

Denne retten er varmende og svært smakfull med mørt lam, friske grønnsaker og deilig honning- og ingefærbalsamico. En perfekt høstrett!

 INGREDIENSER

  • 1 lammebog på 2 kg
  • 3 ss fransk olivenolje
  • hverdagsolje
  • 0,5 dl honning- og ingefærbalsamico 
  • 4 økologiske sitroner
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 store tomater
  • 1 gul løk
  • 4 grønne paprika
  • 500 g squash
  • Havsalt fra Camargue
  • 10-12 Kampot pepperkorn
  • 1 l kyllingkraft
  • 20 soltørkete tomater

TILBEREDNING

  • Del paprika i skiver og squash i passe størrelse. Sett til side
  • Fjern bein fra lammebog og del i store biter. Sett til side
  • Vask sitronen og skrell den med en potetskreller.
  • Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger. 
  • Lag filet av resten av sitronene. Mariner med 1 ts honning- og ingefærbalsamico. Sett til side
  • Skrell hvitløk og knus dem med en kniv. Sett til side
  • Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger. Sett til side
  • Skrell gul løk og del dem i små båter. Sett til side
  • Knus Kampot- pepper  grovt i en morter
  • Bland sammen olivenolje, honning- og ingefærbalsamico, hvitløk, tomater, gul løk, Kampot- pepper og smak til med Havsalt fra Camargue
  • Bland marinaden med lammekjøttet, og dekk med plastfilm. Sett til side i 2-3 t i romtemperatur. 
  • I en stor kjele ha 1- 2 ss hverdagsolje på medium varme, og stek squash i 2-3 minutter med lokk. Ta av og sett kjølig.
  • Ta  lammekjøttet  ut av marinaden og brun det i 10 min. på medium varme. Ta av lammekjøtt ut av gryten.
  • Ha marinade i kjelen og varm opp i 1 minutt. Legg kjøttet på nytt i gryten. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og forsett å koke i 45 min. Underveis tilsett kyllingkraft. Det er viktig at kraften ikke dekker alt lammekjøttet.
  • Tilsett sitronskall og fortsett å koke 20 min. til
  • Tilsett grønn paprika og squash, fortsett å koke 5 min. til. 
  • Tilslutt tilsett soltørkede tomater og sitronfilet.
  • Server varmt og ringle med 1 ss fransk olivenolje Heritage og litt honning- og ingefærbalsamico 
  • Server gjerne med ris
Marinert lammegryte med sitrusfruktuer

Produkter brukt i denne oppskriften:

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!