X
Menu
MENU

LAMMEGRYTE

Lammegryte er en varmende og deilig rett som hører høsten til. Vår oppskrift er nydelig smakfull og en perfekt søndagsmiddag.

INGREDIENSER

  • 800 g lammekjøtt
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten løk
  • 4 klyper havsalt & Provenceurter
  • 6 nykvernet sort Kampot-pepper
  • 1 ss hverdagsolje
  • 4 timianstilker
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss konsentrert tomat
  • 1 dl hvitvin
  • 2,5 dl lamme- eller kalvekraft
  • 3 persillerøtter1⁄2 sellerirot
  • 6 gulrøtter
  • 3 epler
  • 1 pære
  • 1 søtpotet
  • 6 ss intens olivenolje
  • 4 ss kirsebærbalsamico eller vellagret balsamicoeddik

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft).
  • Skrell hvitløksfeddet og del det i to.
  • Finhakk løken.
  • Skjær kjøttet i ca. 3 cm tykke terninger. Krydre det med havsaltet og pepperet.
  • Varm hverdagsoljen i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om.
  • Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt.
  • Tilsett 1 ss konsentrert tomat og stek videre i 1 minutt.
  • Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca. 3-4 ss hvitvin igjen.
  • Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp.
  • Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time.
  • Skjær persilleroten og gulrøttene i ca. 4 cm tykke biter.
  • Skjær selleriroten og søtpoteten i ca. 1 cm tykke terninger.
  • Del eplene og pæren i båter.
  • Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.
  • Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett frukten og grønnsakene som er saltet på forhånd.
  • Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft.
  • Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter.
  • Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv.
  • I mellomtiden lag en dressing av olivenoljen og balsamicoen.
  • Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon.
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!