X
Menu
MENU

LAMMEKOTELETTER MED BALSAMICOSAUS OG POTETMOS

Lammekoteletter er en deilig hverdagsmiddag som faller i smak hos store som små. Denne med potetmos og balsamicosaus er svært smakfull!

INGREDIENSER

  • 1,2 kg mandelpoteter
  • 1 dl høstolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Kampot-pepper
  • 4 lammekoteletter
  • 1 ½ ts Provenceurter
  • 3 ss hverdagsolje
  • 1 liten sjalottløk
  • 5 ss balsamicoeddik fra Modena
  • 2 dl kyllingkraft

TILBEREDNING

  • Skrell mandelpotetene og kok dem i rikelig med vann.
  • Sil mandelpotetene når de er ferdigkokte. Ta vare på kokevannet.
  • Knus potetene med en gaffel og tilsett olivenoljen. Hvis potetmosen er tørr, tilsett kokevannet til den får ønskelig konsistens.
  • Smak til med havsalt og pepper.
  • Bland Provenceurtene med 2 klyper havsalt og pepper og gni lammekotelettene med blandingen. La kjøttet hvile 15 min.
  • Ha hverdagsoljen i en stor stekepanne og stek kotelettene 3-4 min. på hver side.
  • Ta kjøttet ut av stekepannen.
  • Finhakk sjalottløken og ha den i stekepannen. La det surre til løken er blank.
  • Tilsett balsamicoeddiken og bland godt.
  • Ha i kyllingkraften og la det småkoke i 5 min. samtidig som du blander.
  • Dander potetmosen på en tallerken med lammekotelettene.
  • Hell den varme balsamicosausen over kotelettene.
  • Server umiddelbart.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_Lammekoteletter
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!