X
Menu
MENU

LAMMEKOTELETTER MED BALSAMICOSAUS OG POTETMOS

INGREDIENSER

  • 1,2 kg mandelpoteter
  • 1 dl høstolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Kampot-pepper
  • 4 lammekoteletter
  • 1 ½ ts Provenceurter
  • 3 ss hverdagsolje
  • 1 liten sjalottløk
  • 5 ss balsamicoeddik fra Modena
  • 2 dl kyllingkraft

TILBEREDNING

  1. Skrell mandelpotetene og kok dem i rikelig med vann.
  2. Sil mandelpotetene når de er ferdig kokte. Ta vare på kokevannet.
  3. Knus potetene med en gaffel og tilsett olivenoljen. Hvis potetmosen er tørr, tilsett kokevannet til den får ønskelig konsistens.
  4. Smak til med havsalt og pepper.
  5. Bland Provenceurtene med 2 klyper havsalt og pepper og gni lammekotelettene med blandingen. La kjøttet hvile 15 min.
  6. Ha hverdagsoljen i en stor stekepanne og stek kotelettene 3-4 min. på hver side.
  7. Ta kjøttet ut av stekepannen.
  8. Finhakk sjalottløken og ha den i stekepannen. La det surre til løken er blank.
  9. Tilsett balsamicoeddiken og bland godt.
  10. Ha i kyllingkraften og la det småkoke i 5 min. samtidig som du blander.
  11. Dander potetmosen på en tallerken med lammekotelettene.
  12. Hell den varme balsamicosausen over kotelettene.
  13. Server umiddelbart.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_Lammekoteletter