X
Menu
MENU

MARINERT LAMMESTEK MED STEKTE GRØNNSAKER

Dette er den perfekte retten til søndagsmiddag eller helgebesøk! Lammesteken blir hakket bedre med denne deilige marinaden og stekte grønnsaker!

INGREDIENSER

  • 2 kg lammestek
  • ½ bunt rosmarin
  • ½ bunt timian
  • 5 g sort Kampot-pepper
  • 5 ts urtesalt til kjøtt
  • 4 hvitløksfedd
  • 50 g blomsterhonning fra Provence
  • 2 ½ ss sherryeddik
  • Hverdagsolje
  • 600 g poteter
  • 2 rødløk
  • 250 g søtpotet
  • 100 g gulrøtter
  • 1 purre
  • 4 tomater
  • 6 ss intens olivenolje
  • 4 ss vellagret hvit balsamicoeddik

TILBEREDNING

  • Skrell og grovhakk hvitløksfeddene.
  • Finhakk rosmarin og timian.
  • Mal pepperet i en morter og bland inn urtesalt til kjøtt.
  • Gni inn lammesteken med blandingen og tilsett hvitløk, rosmarin og timian.
  • Bland 5 ss intens olivenolje med blomsterhonning. Pensle blandingen over lammesteken. La den marinere i minst 3-4 t opp til 1 døgn.
  • Forvarm ovnen til 180 gr.
  • Skrell og skjær poteter, gulrøtter og søtpoteter i passe størrelse. Skjær rødløk i båter.
  • Bland dette sammen med 2 ss hverdagsolje for å hindre oksydering.
  • Skjær tomatene i fire og purreløken i grove biter.
  • Fjern mest mulig av marinaden fra lammesteken, men ta vare på den. Tilsett 2 ½ ss hverdagsolje og sherryeddik.
  • Brun lammesteken i en stekepanne med 2-3 ss hverdagsolje i 4-5 minutter på hver side.
  • Deretter ha lammesteken i en langpanne med poteter, gulrøtter, søtpoteter og rødløk. Pensle marinade over lammekjøttet.
  • Snu kjøttet og pensle det med mer marinade hvert femtende min.
  • Når det er 30 min. igjen av stekingen, tilsett tomatene og purreløken i langpannen.
  • La kjøttet hvile i 15 minutter før det deles i skiver.
  • Lag en dressing av olivenoljen og vellagret hvit balsamico.
  • Hell denne over lammesteken og de stekte grønnsakene.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_LAMMESTEK
400x561_LAMMESTEK-BYGGRIS
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!