X
Menu
MENU

MARINERT LAMMESTEK MED STEKTE GRØNNSAKER

INGREDIENSER

  • 2 kg lammestek
  • ½ bunt rosmarin
  • ½ bunt timian
  • 5 g sort Kampot-pepper
  • 5 ts urtesalt til kjøtt
  • 4 hvitløksfedd
  • 50 g blomsterhonning fra Provence
  • 2 ½ ss sherryeddik
  • Hverdagsolje
  • 600 g poteter
  • 2 rødløk
  • 250 g søtpotet
  • 100 g gulrøtter
  • 1 purre
  • 4 tomater
  • 6 ss intens olivenolje
  • 4 ss vellagret hvit balsamicoeddik

TILBEREDNING

  1. Skrell og grovhakk hvitløksfeddene.
  2. Finhakk rosmarin og timian.
  3. Mal pepperet i en morter og bland inn urtesalt til kjøtt.
  4. Gni inn lammesteken med blandingen og tilsett hvitløk, rosmarin og timian.
  5. Bland 5 ss intens olivenolje med blomsterhonning. Pensle blandingen over lammesteken. La den marinere i minst 3-4 t opp til 1 døgn.
  6. Forvarm ovnen til 180 gr.
  7. Skrell og skjær poteter, gulrøtter og søtpoteter i passe størrelse. Skjær rødløk i båter.
  8. Bland dette sammen med 2 ss hverdagsolje for å hindre oksydering.
  9. Skjær tomatene i fire og purreløken i grove biter.
  10. Fjern mest mulig av marinaden fra lammesteken, men ta vare på den. Tilsett 2 ½ ss hverdagsolje og sherryeddik.
  11. Brun lammesteken i en stekepanne med 2-3 ss hverdagsolje i 4-5 minutter på hver side.
  12. Deretter ha lammesteken i en langpanne med poteter, gulrøtter, søtpoteter og rødløk. Pensle marinade over lammekjøttet.
  13. Snu kjøttet og pensle det med mer marinade hvert femtende min.
  14. Når det er 30 min. igjen av stekingen, tilsett tomatene og purreløken i langpannen.
  15. La kjøttet hvile i 15 minutter før det deles i skiver.
  16. Lag en dressing av olivenoljen og vellagret hvit balsamico.
  17. Hell denne over lammesteken og de stekte grønnsakene.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_LAMMESTEK
400x561_LAMMESTEK-BYGGRIS