X
Menu
MENU

MARINERT LAMMEGRYTE MED SITRUSFRUKTER

Ingredienser

  • 1 lammebog (2 kg)
  • 3 ss olivenolje fra Toscana
  • Hverdagsolje
  • 0,5 dl + 5-6 ts Balsamico m/blodappelsin
  • 2 økologiske sitroner
  • 2 økologiske blodappelsiner
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 store tomater
  • 1 gul løk
  • 4 grønne paprika
  • 500 g squash
  • Havsalt fra Camargue
  • 10-12 Kampot-pepperkorn
  • 1 l kyllingkraft
  • 20 soltørkede tomater

Tilberedning

  • Skjær paprika i skiver og squash i passe størrelse.
  • Fjern bein fra lammebog og del i store biter.
  • Vask og skrell sitroner og appelsiner. Bruk en potetskreller.
  • Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger.
  • Lag filet av resten av sitronene og appelsinene. Mariner med 1 ts Balsamico m/blodappelsin.
  • Skrell hvitløksfeddene og knus dem med hjelp av en kniv.
  • Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger.
  • Skrell gul løk og del i små båter.
  • I en morter, knus Kampot-pepperkorn grovt.
  • Bland sammen 2 ss toskansk olivenolje med Balsamico m/blodappelsin og bland med blodappelsin, hvitløk, tomat, gul løk og Kampot-pepper, og smak til med Havsalt fra Camargue.
  • Ha marinaden over lammekjøttet og bland godt. Dekk med plastfolie. La det hele trekke i 2 – 3 timer i romtemperatur.
  • Ha 1 – 2 ss hverdagsolje i en stor kjele og stek squashen i 2-3 minutter, med lokk, på medium varme. Ta så av kjelen og la det avkjøle.
  • Ta lammekjøttet fra marinaden og ha det i en gryte. Brun kjøttet i 5-6 minutter på medium varme (hvis mye kjøtt, brun heller kjøttet i flere omganger).
  • Ha marinaden i en kjele og varm opp i 1 minutt, før du tilsetter lammekjøttet på nytt i kjelen. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og la det fortsette å småkoke i 45 minutter. Tilsett kyllingkraft underveis. Kraften skal ikke dekke alt lammekjøttet.
  • Tilsett sitron og appelsinskall og la det småkoke i 20 minutter til.
  • Tilsett grønn paprika og squash, og la det småkok i 5 minutter til.
  • Tilslutt, tilsett soltørkede tomater, sitron og appelsinfileter i gryten.
  • Server lammegryten varm og ringle over 1 ss olivenolje fra Toscana og 1 ts Balsamico m/blodappelsin per tallerken.

TIPS: server med fullkornsris eller med glaserte grønnsaker.

Marinert lammegryte med sitrusfruktuer

Produkter brukt i denne oppskriften: