Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KYLLINGSPYD MED CHILIMAJONES OG PIRI PIRI SAUS

Grillspyd er en sikker vinner på grillen! Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker. Kyllingen kan også erstattes med svin eller storfe.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett
Enkel
4

Porsjoner

Grillspyd er en sikker vinner på grillen! Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker. Kyllingen kan også erstattes med svin eller storfe.

600 g Chiliolje
2 ss Hverdagsolje
2 ts eggeplommer
2 dl sitron
1 Bringebæreddik
1 sennep
1 hvitløksfedd – finhakket
Mild/balansert olivenolje
1 klyper havsalt fra Camargue
2 hverdagsolivenolje 
1 bringebær eddik 
1
1
1. 

Bland sammen olivenolje, kylling, saften fra 1 sitron, vellagret balsamicoeddik fra Modena, paprika og hvitløk i en bolle.


2. 

Sett blandingen i kjøleskapet, og la den marinere i minst to timer.


3. 

Anrett kylling og paprika på grillspyd.


4. 

Grill eller stek grillspydene på hver side i ca. 5 minutter. Pensle spydene med resten av marinaden underveis.


5. 

Visp sammen eggeplommer, sennep og eddik i en kjøkkenmaskin.


6. 

Spe forsiktig med olivenolje mens du fortsetter å vispe. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank.


7. 

Avslutt med å blande inn chiliolje.


Tilberedning

1. 

Bland sammen olivenolje, kylling, saften fra 1 sitron, vellagret balsamicoeddik fra Modena, paprika og hvitløk i en bolle.


2. 

Sett blandingen i kjøleskapet, og la den marinere i minst to timer.


3. 

Anrett kylling og paprika på grillspyd.


4. 

Grill eller stek grillspydene på hver side i ca. 5 minutter. Pensle spydene med resten av marinaden underveis.


5. 

Visp sammen eggeplommer, sennep og eddik i en kjøkkenmaskin.


6. 

Spe forsiktig med olivenolje mens du fortsetter å vispe. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank.


7. 

Avslutt med å blande inn chiliolje.


Ingridienser

600 g Chiliolje
2 ss Hverdagsolje
2 ts eggeplommer
2 dl sitron
1 Bringebæreddik
1 sennep
1 hvitløksfedd – finhakket
Mild/balansert olivenolje
1 klyper havsalt fra Camargue
2 hverdagsolivenolje 
1 bringebær eddik 
1
1

Flere smaksrike

Oppskrifter