Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LAMMEGRYTE

Nydelig gryte med alt høsten har å by på

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Nydelig gryte med alt høsten har å by på

800 g

lammekjøtt

1

hvitløksfedd

1

liten løk

4 klyper

Havsalt fra Camargue

4 klyper

Provenceurter

6 korn

nykvernet sort pepper

1 ss

Hverdagsolje

4

timianstilker

1

laurbærblad

1 ss

konsentrert tomatpure

1 dl

hvitvin

2.5 dl

lamme- eller kalvekraft

3

persillerøtter

0.5

sellerirot

6

gulrøtter

4

plommer

3

epler

1

pære

1

søtpotet

6 ss

Intens olivenolje eller Høstolje

4 ss

Balsamico med kirsebær*

Balsamico med kirsebær kan erstattes med Vellagret Balsamico 12 år

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)


2. 

Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk


3. 

Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper


4. 

Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om


5. 

Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt


6. 

Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt


7. 

Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen


8. 

Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp


9. 

Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time


10. 

Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.


11. 

Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.


12. 

Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd


13. 

Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft


14. 

Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter


15. 

Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv


16. 

I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico


17. 

Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)


2. 

Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk


3. 

Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper


4. 

Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om


5. 

Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt


6. 

Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt


7. 

Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen


8. 

Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp


9. 

Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time


10. 

Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.


11. 

Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.


12. 

Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd


13. 

Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft


14. 

Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter


15. 

Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv


16. 

I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico


17. 

Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon


ingredienser

800 g

lammekjøtt

1

hvitløksfedd

1

liten løk

4 klyper

Havsalt fra Camargue

4 klyper

Provenceurter

6 korn

nykvernet sort pepper

1 ss

Hverdagsolje

4

timianstilker

1

laurbærblad

1 ss

konsentrert tomatpure

1 dl

hvitvin

2.5 dl

lamme- eller kalvekraft

3

persillerøtter

0.5

sellerirot

6

gulrøtter

4

plommer

3

epler

1

pære

1

søtpotet

6 ss

Intens olivenolje eller Høstolje

4 ss

Balsamico med kirsebær*

Balsamico med kirsebær kan erstattes med Vellagret Balsamico 12 år

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter