Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MARINERT LAMMEGRYTE MED SITRUSFRUKTER

Samle nære og kjære rundt en varm gryte med marinert lam og sitrusfrukter.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Samle nære og kjære rundt en varm gryte med marinert lam og sitrusfrukter.

2 fedd

hvitløk

1

gul løk

0.5 dl

Hverdagsolje

Havsalt fra Camargue

500 g

squash

3 ss

intens olivenolje

2

økologiske sitroner

1 l

kyllingkraft

6 ts

Balsamico med blodappelsin*

1

lammebog (2 kg)

2

økologiske blodappelsiner

2

store tomater

4

grønne paprika

12

Sorte pepperkorn

20

Soltørkede tomater

1. 

Skjær paprika i skiver og squash i passe størrelse


2. 

Fjern bein fra lammebog og del i store biter


3. 

Vask og skrell sitroner og appelsiner. Bruk en potetskreller


4. 

Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger


5. 

Lag filet av resten av sitronene og appelsinene. Mariner med 1 ts Balsamico med blodappelsin


6. 

Skrell hvitløksfeddene og knus dem med hjelp av en kniv


7. 

Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger


8. 

Skrell gul løk og del i små båter


9. 

I en morter, knus pepperkornene grovt


10. 

Bland sammen 2 ss Intens olivenolje med Balsamico med blodappelsin, og bland med blodappelsin, hvitløk, tomat, gul løk og pepper. Smak til med Havsalt fra Camargue


11. 

Ha marinaden over lammekjøttet og bland godt. Dekk med plastfolie. La det hele trekke i 2 – 3 timer i romtemperatur


12. 

Ha 1 – 2 ss Hverdagsolje i en stor kjele og stek squashen i 2-3 minutter, med lokk, på medium varme. Ta så av kjelen og la det avkjøle


13. 

Ta lammekjøttet fra marinaden og ha det i en gryte. Brun kjøttet i 5-6 minutter på medium varme (hvis mye kjøtt, brun heller kjøttet i flere omganger)


14. 

Ha marinaden i en kjele og varm opp i 1 minutt, før du tilsetter lammekjøttet på nytt i kjelen. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og la det fortsette å småkoke i 45 minutter. Tilsett kyllingkraft underveis. Kraften skal ikke dekke alt lammekjøttet


15. 

Tilsett sitron og appelsinskall, grønn paprika og squash, og la det småkok i 5 minutter til


16. 

Til slutt, tilsett Soltørkede tomater, sitron og appelsinfileter i gryten


17. 

Server lammegryten varm og ringle over 1 ss Intens olivenolje og 1 ts Balsamico med blodappelsin per tallerken


Tilberedning

1. 

Skjær paprika i skiver og squash i passe størrelse


2. 

Fjern bein fra lammebog og del i store biter


3. 

Vask og skrell sitroner og appelsiner. Bruk en potetskreller


4. 

Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger


5. 

Lag filet av resten av sitronene og appelsinene. Mariner med 1 ts Balsamico med blodappelsin


6. 

Skrell hvitløksfeddene og knus dem med hjelp av en kniv


7. 

Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger


8. 

Skrell gul løk og del i små båter


9. 

I en morter, knus pepperkornene grovt


10. 

Bland sammen 2 ss Intens olivenolje med Balsamico med blodappelsin, og bland med blodappelsin, hvitløk, tomat, gul løk og pepper. Smak til med Havsalt fra Camargue


11. 

Ha marinaden over lammekjøttet og bland godt. Dekk med plastfolie. La det hele trekke i 2 – 3 timer i romtemperatur


12. 

Ha 1 – 2 ss Hverdagsolje i en stor kjele og stek squashen i 2-3 minutter, med lokk, på medium varme. Ta så av kjelen og la det avkjøle


13. 

Ta lammekjøttet fra marinaden og ha det i en gryte. Brun kjøttet i 5-6 minutter på medium varme (hvis mye kjøtt, brun heller kjøttet i flere omganger)


14. 

Ha marinaden i en kjele og varm opp i 1 minutt, før du tilsetter lammekjøttet på nytt i kjelen. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og la det fortsette å småkoke i 45 minutter. Tilsett kyllingkraft underveis. Kraften skal ikke dekke alt lammekjøttet


15. 

Tilsett sitron og appelsinskall, grønn paprika og squash, og la det småkok i 5 minutter til


16. 

Til slutt, tilsett Soltørkede tomater, sitron og appelsinfileter i gryten


17. 

Server lammegryten varm og ringle over 1 ss Intens olivenolje og 1 ts Balsamico med blodappelsin per tallerken


ingredienser

2 fedd

hvitløk

1

gul løk

0.5 dl

Hverdagsolje

Havsalt fra Camargue

500 g

squash

3 ss

intens olivenolje

2

økologiske sitroner

1 l

kyllingkraft

6 ts

Balsamico med blodappelsin*

1

lammebog (2 kg)

2

økologiske blodappelsiner

2

store tomater

4

grønne paprika

12

Sorte pepperkorn

20

Soltørkede tomater

Flere smaksrike

Oppskrifter