Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PANNA COTTA MED BASILIKUM OG MARINERT SITRUSFRUKT

Basilikum og marinert sitrusfrukt gir en spennende vri på denne klassiske italienske desserten.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Basilikum og marinert sitrusfrukt gir en spennende vri på denne klassiske italienske desserten.

5 dl fløte
50 g sukker
2 buntter basilikum
2 plater gelatin
Basilikumolje
1 bunt basilikum
2 ss mandelpulver
1 ss sitronsaft
1 ss Sitronbalsamico
0.9 klype Havsalt fra Camargue
Timut pepper
2 stk mandariner
1 stk lime
1 stk sitron
0.5 dl Basilikumolje
0.3 dl Sitronbalsamico
1 ss sukker
3 korn sukker
2 ss strimlet basilikumblad
1. 

Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten


2. 

Ha gelatinen i kaldt vann


3. 

Varm opp fløten uten at det koker opp


4. 

Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene


5. 

Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen


6. 

Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer


7. 

Fjern basilikumbladene fra stilken


8. 

Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn


9. 

Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue


10. 

Sett til side med en filmplast tett på pestoen


11. 

Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv


12. 

Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader


13. 

Hell marinaden over sitrusfruktene


14. 

Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet


15. 

Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto


16. 

Dander elegant med marinert sitrusfrukt


17. 

Dryss veldig lett med Timut pepper


Tilberedning

1. 

Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten


2. 

Ha gelatinen i kaldt vann


3. 

Varm opp fløten uten at det koker opp


4. 

Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene


5. 

Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen


6. 

Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer


7. 

Fjern basilikumbladene fra stilken


8. 

Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn


9. 

Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue


10. 

Sett til side med en filmplast tett på pestoen


11. 

Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv


12. 

Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader


13. 

Hell marinaden over sitrusfruktene


14. 

Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet


15. 

Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto


16. 

Dander elegant med marinert sitrusfrukt


17. 

Dryss veldig lett med Timut pepper


Ingridienser

5 dl fløte
50 g sukker
2 buntter basilikum
2 plater gelatin
Basilikumolje
1 bunt basilikum
2 ss mandelpulver
1 ss sitronsaft
1 ss Sitronbalsamico
0.9 klype Havsalt fra Camargue
Timut pepper
2 stk mandariner
1 stk lime
1 stk sitron
0.5 dl Basilikumolje
0.3 dl Sitronbalsamico
1 ss sukker
3 korn sukker
2 ss strimlet basilikumblad

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 109

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 109

Flere smaksrike

Oppskrifter