X
Menu
MENU

SJOKOLADEKONFEKT MED PISTASJKREM

Lag deilig konfekt med pistasjkrem. Like gode som de er enkle å lage!

INGREDIENSER

  • 3 dl mørk sjokolade rundt 60%
  • 3 ss pistasjkrem
  • 1 ss sitronolje
  • Små silikonformer

 

TILBEREDNING

  • Sjokoladen må være romtemperert.
  • Smelt 1/3 del av den mørke sjokoladen til 45 – 50 grader i vannbad.
  • Ta den varme sjokoladen bort fra vannbadet. Finhakk resten av sjokoladen og ha den oppi den varme sjokoladen
  • Bland sjokolademassen inntil alt er smeltet. Temperaturen må være på rundt 28-29 grader.
  • Varm opp igjen veldig forsiktig til 30-31 grader i vannbad (20-30 sekunder)
  • Ta en sjekk: dypp spissen av en kniv i sjokoladen og vent 2-3 minutter. Hvis sjokoladen starter å stivne er den klar til bruk.
  • Fyll silikonformene 1/3 fulle med temperert sjokolade (bruk en sprøytepose)
  • Pensle sjokoladen opp på siden på innsiden av formene, så du skaper et sjokoladeskall
  • Snu formen over et bakepapir så overflødig sjokolade renner ned, la stå i ca 10 minutter. Skrap bort den overflødige sjokoladen.
  • Bland pistasjkrem med sitronolje. Fyll ¾ av sjokoladeformen med pistasjkrem og fyll opp resten av formen med temperert sjokolade.
  • Ha formene i kjøleskapet i 15-20 minutter.
  • Ta konfektene ut av formene.

Oppbevares i romtemperatur.

Påskegg med pistasjkrem
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!