X
Menu
MENU

SPAGHETTI MED «AMATRICIANA»-SAUS ALLA LAURA ROVERSI

INGREDIENSER 

• 500 g spaghetti

• 1 ss smør

• 1 ts hverdagsolje

• 1 vårløk

• Røkt pancetta (eller bacon)

• 1 ss tomatpuré

• 1 boks hakkede tomater

• 1 ts merian

• 1 ts Espelette chilipulver AOP  

• Fersk basilikum

• 1 håndfull Pecorino ost

• Mild olivenolje 

TILBEREDNING

1. Kok pastaen som anvist på pakken.

2. Varm smør og hverdagsolje sammen i en kjele.

3. Tilsett deretter vårløk i små skiver og la det surre.

4. Stek så ønsket mengde pancetta i samme kjele.

5. Ha i tomatpuré og de hakkede tomatene, og la det småkoke.

6. Smak til med merian, espelette chilipulver og hakket, fersk basilikum.

7. Tilsett pecorino ost.

8. Hell av vannet to minutter før pastaen er ferdig kokt (ta vare på ca. 1 – 3 dl av det kokende vannet i en annen skål).

9. Tilsett pastaen i sausen og rør godt om. Tilsett så litt av det kokende vannet mens du rører godt i ca. 2 minutter.

10. Ringle over olivenolje og server pastaen varm

Tips: Espelette chilipulver AOP kan erstattes med en ts chiliolje

Produkter brukt i denne oppskriften:

Spaghetti